!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Ingrid -

Ingrid Stenbeck

Ja, jeg spiste kjøtt.

Nå er det over èn måned siden jeg kuttet ut kjøtt fra kosten min. Ikke permanent, men heller litt mer for å teste det.

Jeg skulle jo også være flink pike å skrive ned hva jeg spiste i løpet av en uke. Det gjorde jeg, og må si at jeg ikke har et veldig bra kosthold. Jeg spiser over hodet ikke nok. Blir rett og slett flau over meg selv i og med at jeg sitter med all kunnskapen fra studiet mitt i fjor. Jeg har sagt til meg selv at jeg skal begynne å spise kjøtt igjen, slik at jeg kan få med meg julematen (hehe), og det står jeg ved. Så jeg tenker at jeg starter smått til mandag, eller førsten av neste. Da er det snakk om rene produkter i første omgang.

Jeg vet at jeg ikke har vært uten kjøtt så alt for lenge, men jeg merker forskjeller på kroppen allerede, og det gjorde jeg også ganske fort da jeg sluttet med tilsatt sukker i kosten. Nå er jo dét noe jeg ikke trenger, mens kjøttet er en mer viktig del av et kosthold om man ikke er sikker på hva man skal bytte det ut med. Du kan både få jern og proteinmangel noe som er svært farlig. 

Om jeg hadde bestemt meg for at dette var noe jeg skulle gjort til en permanent greie så hadde jeg selvfølgelig vært mer påpasselig med hva jeg hadde spist, men det skal det altså ikke bli. Jeg er alt for glad i kjøtt. Jeg kommer nok der i mot til å kutte ned på det. For eksempel ha kjøttfrie dager/uker ila. årene som kommer, for det skader jo ikke, men igjen - da er det viktig for meg å få i meg nok protein og jern. Her er feks. egg en fin kilde (for de som ikke visste det).

Før det hadde gått en hel måned i min kjøttfrie periode så spiste jeg kjøtt, ved et uhell.....
Ja, mamma og jeg spiste lunsj og hun hadde laget omelett - dette la jeg på brødskiva mi. Uten å tenke over det la jeg også en salamiskive oppå der. Helt i transe. ETTER jeg hadde spist ferdig så bare: FAEN jeg spiste kjøtt!!! Jeg vet at det ikke var mye, men for meg så er det liksom enten eller. Så jeg ble litt irritert på meg selv og tenkte at alt var ødelagt, men til tross for det lille sammenbruddet så gikk jeg ikke et skritt tilbake, heller et skritt frem.

Ååå jeg fant forresten et bilde fra i fjor da jeg hadde langt lyst hår!!! Jeg savner det så sykt! Kanskje ikke det blonde da (For det var så ufattelig slitt) Men det lange, fine håret mitt :-(  Vet det trengte å bli klippet, men jeg skjønner aldri at jeg klipper mye, før det er for sent. Bra håret mitt gror fort. Så festivalsommeren 2016 daa ser dere meg med langt hår. Glede!

Noen tips til å redusere fettprosenten din

God morgen

Nettopp stått opp og nå skal jeg ta meg litt frokost mens jeg tar igjen tapte episoder av Supernatural. Bare elsker den serien, men har hele 6 episoder som jeg enda ikke har sett.. Det er rett og slett for dårlig synes jeg!

 

Og.. til det innlegget skulle handle om! Jeg har nemlig gått inn for å gå ned i fettprosent. Begynner å bli litt mye fett på denne lille kroppen her nå synes jeg (nå som det er kaldt er vel det bare bra, eller?) Uansett.. Jeg har egentlig aldri vært fornøyd med kroppen min, men har aldri gjort så mye med de,t noe jeg ikke helt forstår meg på. Da kan jeg vel heller ikke klage..?
Nå som jeg sitter inne med så mye kunnskap etter endt ernæringsstudim så må jeg jo bruke det! Man må selvfølgelig ikke studere ernæring for å kunne klare å gå ned i vekt eller redusere fettprosenten sin, men vil si det er en fordel. 

Det mange gjør feil når de skal gå ned i vekt er å kutte ut ALT med en gang, - kutter ut sukker, salt, fett - ja, dét som er ens onde fiende i hverdagen.

Da blir det fort vanskelig å gjøre endringer. Jeg kan garantere deg at en eller annen dag ganske straks så kommer du til å sprekke, og gå tilbake til gamle vaner. Tenk: Det enkle er ofte det beste. Hva spiser du i hverdagen?
De neste dagene, en uke fremover skal jeg skrive ned hva jeg spiser, ja da mener jeg hver eneste brødsmule. På denne måten er det utrolig lett å se hva jeg kan endre på. Vet med meg selv at jeg har så mye jeg kan kutte ut i kosten min som er unødvendig. Jeg spiser ikke kjøtt enda og har snart gått en hel måned uten (Yey me), det skal jeg fortsette med (frem til jul) hehe. Men skal gjøre det beste ut av situasjonen, det er det viktigste. 

Når man skal endre levevaner og livsstil så er det viktig å gjøre dette gradvis og ikke kutte ut alt på en gang. Du kjenner deg selvfølgelig best selv og noen klarer å kutte ut alt uønsket fra kosten med en gang, men det gjelder faktisk ganske få. Selv, da jeg kuttet ut sukker så klarte jeg å slutte på dagen. Det var litt vanskelig der og da, men det gikk seg til etter en uke.. (Jeg fikk i meg naturlig tilsatt sukker via mat) Du kan lese om det her.  men dette var jo ingen stor livsstilsendring og nå tror jeg at jeg ikke kan gjøre det på den måten.Tenkt over dette? - 

Spiser du for eksempel godis og potetgull flere ganger i uken? Ja, kanskje kutte ned og velge kun én dag hvor du kan kose deg litt ekstra?

Drikker du kaffe til alle dagens måltider? Kutt ned - ha et maks antall kaffekopper du kan drikke per dag. HUSK; kaffe er vanndrivende og drikker du èn kopp kaffe bør du få i deg to glass med vann for å gjevne ut væskebalansen i kroppen. 

Er du ikke særlig flink til å drikke vann? Ha som regel å drikke et glass vann før hvert måltid dette fyller magesekken din litt slik at du blir fortere mett når du spiser. ERGO: Du spiser mindre, du går fortere ned i vekt. (vann er også livsviktig for at bl.a hjernen din og for at hjertet skal fungere som den skal)

Hvordan er døgnrytmen din? - Søvn spiller faktisk en stor rolle i vekttap, man skulle kanskje ikke tro det, men når du sover så restituerer kroppen din seg og om du får for lite med søvn så produserer kroppen for lite leptin, som er et hormon. For lite leptin i kroppen kan resultere i økt appetitt og sultfølelse, som igjen kan gjøre at du spiser for mye og går opp i vekt.


Husk også at 80% av vekttap er hva du spiser og de siste 20% er trening og bevegelse - altså, spiser du riktig og tar inn mindre enn du forbrenner så skal det ikke mye til før du ser forandringer i speilet. Når det er snakk om reduksjon av fettprosent så er nøkkelen i hovedsak et godt kosthold sammen med styrketrening. 

NB: Glem vekta. - Muskler veier simpelthen mer enn fett!! Legg den bort (kast den på fyllinga om du vil) Finn heller frem et målebånd eller kanskje du har en bukse du skulle ønske du kom inn i igjen? Bruk dette som motivasjon. Når du begynner å trene og bygger muskler kan det fort hende at du går opp i vekt.. 

Når jeg skriver dette innlegget så merker jeg at jeg ikke gjør noe rett.. Går-det-virkelig-an? 
Håper at dette kom til nytte hos noen!

Får du i deg nok protein?

I dag har jeg vært pescitarianer i åtte dager og det går bare lettere og lettere, men får jeg egentlig i meg nok protein?

En av de største grunnene til at flere ikke slutter eller i hvert fall kutter ned på kjøttspisingen er at de er redd for å ikke få i seg nok protein. Dette skyldes enkelt og greit mangel på kunnskap. 

All naturlig mat vi spiser er livgivende og på den måten kan du ikke gjøre så mye feil, men protein ivaretar en rekke livsviktige oppgaver i kroppen din. Du må ha protein for at kroppen skal fungere. All protein som kroppen din tar opp brytes ned til aminosyrer, kjent som kroppens byggeklosser. All animalsk mat inneholder de åtte essensielle aminosyrene trenger til gjenoppbygning og reparasjon. En essensiell aminosyre vil si en aminosyre som kroppen ikke klarer å lage selv. Alt i alt har vi 13(?) om jeg ikke husker helt feil. 

Disse åtte aminosyrene som kommer fra animalske mat kan imidletid virke syredannende i kroppen noe som gjør at det tar flere dager å bryte ned og fordøye. Dette råtner også ofte på veien gjennom fordøyelsessystemet. Dette fører til at det danner seg avfallsstoffer som kan være giftige og utmattende, og som kan forårsake oppblåsthet og fordøyelsesproblemer.
Selv synes jeg dette høres litt ekkelt ut. Dette er også en av grunnene til at mediene sier at det å spise rødt kjøtt simpelthen kan føre til tarmkreft, men ikke bli helt paranoid nå, Haha her er det snakk om mengde så hvis du ABSOLUTT ikke vil slutte å spise kjøtt er det helt okei, men du kan jo for eksempel ha en eller to kjøttfrie dager i uken?

Vegetabilske proteiner finnes i all mat som vokser til korn, frø, planter, eller trær - ofte mange ganger så stort som det opprinnelige frøet. Bare tenk på solsikkekjernen for eksempel, som blir til en 2-3 meter høy blomst. Denne maten er mye lettere for kroppen å fordøye, samtidig som den forsyner hver eneste celle i kroppen med de samme byggeklossene. Når det er sagt så er det livsviktig at du kombinerer de ulike vegetariske proteinkildene, slik at du får i deg alle de ulike essensielle aminosyrene du trenger for en sunn kropp. Dette tror jeg ikke at det er så mange som tenker over. Før jeg studerte ernæring i fjor så var protein for meg "bare" protein og jeg hadde ikke noen særlig formening om alle proteinkildene.. Og nå er det kanskje litt vanskelig for de som ikke har noen forkunnskaper å kunne vite hvilken type protein du får i deg og hva du skal spise for å få i deg nok - det har jeg full forståelse for. Jeg har vært der jeg også!Tre ulike grupper proteiner

 Korn, frø og belgfrukter
Disse er viktige nettop fordi de forsyner oss med ulike former med aminosyrer som sammen danner proteiner. Belgfrukter omfatter alle slags bønner - Limabønner, kikerter, svartøyebønner og kidneybønner (om noen var i tvil om det)


♥ Alle frø og nøtter
Utmerkede proteinkilder!! Ha noen frø eller nøtter i gjevne mellomrom for eksempel med i salaten din så vil du fort merke alle fordelene. Disse proteinkildene (Bønner, frø og nøtter) er de mest livgivende og kroppsbyggende du kan spise. Nøtter og frø gir oss dessuten essensielle fettsyrer som største delen av hjernen og nervesystemet består av. 

♥ Soyabaserte produkter
Mange velger også å spise soyaprodukter. Soyaprodukter inneholder alle åtte essensielle aminosyrene kroppen trenger for å få nok protein, og i naturlig stand så kan kroppen din utnytte dette til det fulle. I nedbrutt form, slik som for eksempel soyasaus eller tofu så er den komplette proteinkilden frostyrret. Her er det da bedre å få i seg grønne søyabønner regelmessig hvis du skal sverge til soya. De eneste andre komplette proteinkildene for vegetarianere er blågrønne alger, spirulina og chlorella. - De tre tenkte jeg kanskje å skrive om ved en senere anledning. 

Ved å ha tenkt litt mer gjennom dette så vil jeg med hånden på hjertet si at; NEI. Jeg får ikke i meg nok protein. Gjør du?

Jeg trodde det skulle være vanskeligere

Trodde virkelig ikke det skulle være så enkelt å kutte ut kjøttet. Jeg spiser jo fisk, men det har blitt mindre av det også.

Jeg er jo en skikkelig kjøtteter og det er virkelig noe jeg elsker. Har tidligere hatt sukkerstopp over en lenger periode og å stoppe med det var vanskelig nok. Dét kan jeg skrive under på. Så trodde egentlig at dette skulle være like vanskelig, men slik har det ikke vært.

Jeg har i første omgang bare planlagt å kutte ut kjøttet frem til jul. Julemat er liksom noe jeg må få med meg føler jeg, men slik som ståa er nå så vet jeg ikke helt om jeg klarer å spise kjøtt i det hele tatt. Ikke det at jeg blir kvalm av tanken, eller om jeg hadde spist en pølse nå liksom så hadde jeg kastet opp. Er mer det at når man kutter ut noe fra kosten sin over en lenger periode så vender kroppen automatisk seg av det du har kuttet ut. Om du da starter å spise det på ny så er det akkurat som om du mater kroppen din med noe den ikke tåler, noe fremmed. Den vil med det samme prøve å støte det fra seg, og du vil bli syk - i form av oppkast  eller diaré. Slik var det hvert fall med meg og sukkerstoppen. Jeg hadde stopp i seks måneder og etter jeg startet å spise godis osv igjen så kom det rett og slett i begge ender. Det er dét jeg er redd for at skal skje nå også, om jeg spiser kjøtt.

Når sant skal sies så har jeg bare vært uten kjøtt i en uke, men nå har jeg heller ikke lyst på det, og hver dag går lettere enn dagen i forveien - Så det er vel positivt?


Fant dette bildet i arkivet mitt og GURI som jeg fikk lyst på frukt nå.. Eneste vi har her i huset er bananer liksom. Ikke like godt spør du meg. Demper søtsuget gjør det også! Men får vel finne noe annet å knaske på? Det er jo tross alt lørdag! Om dere vil lese om sukkerstoppen min og om hvordan det gikk så kan dere lese om den >>HER<<

 

Handler vel om prøving og feiling?

God kveld ♥ Alt bra? 

Dagen i dag har gått i ett og mye har skjedd så derfor hører dere ikke noe fra meg før nå. - Kom inn døren for bare noen minutter siden. 

Første jeg gjorde i dag var å øvelseskjøre med pappa - Håper virkelig jeg kan ta av den røde L'en snart!!! DRITT lei...Etter nervesammenbrudd bak rattet (jeg spenner meg alltid når jeg kjører så jeg får vondt i leggene. Har også opplevd at kneet har låst seg. Konsentrer meg så sykt at det er litt skadelig. Uansett.. Etter dette så tok jeg en tur innom mormor. Resten av dagen har jeg rett og slett vært på kafé med Mathilde. Utrolig koselig å bare slappe helt av, drikke bøttevis med kaffe og skravle i timevis..  Vært på en kafé i sentrum som heter Coffee  and Chow. Jeg er helt forelsket i det stedet. Hjemmekoselig og lunt. Når det kommer til kjøttspisingen, eller ikke spisingen av kjøtt (for de som lurer på det) Så går det ganske så bra. Dagen i går gikk ikke så kjempe bra, men denne første perioden er vel egentlig om prøving og feiling, eller? Jeg har hvert fall ikke spist kjøtt enda. Så det er bra synes jeg. Skal ikke på jobb før torsdag så da tenker jeg å bruke morgendagen til å planlegge dagene og ukene fremover litt bedre slik at jeg er godt forberedt. Høres ikke dette greit ut? I dag har jeg heller ikke spist så mye.. Tror ikke jeg får i meg nok næring, langt der i fra, men når det er sagt så har jeg aldri spist regelmessig eller mye.. Noe jeg vet ikke er bra. Så dette skal jeg prøve å endre på gjennom denne perioden. Må bli flinkere til å spise, rett og slett for mangelsykdommer er noe jeg ikke er så veldig lysten på. 

Første dag uten kjøtt

Hei!

Som dere kanskje har fått med dere så skal jeg prøve meg som vegetarianer. Så i dag er det ny uke og tenkte at; i dag er dagen. Jeg har spist frokost uten problem haha! Men det er vel også det letteste måltidet tror jeg. Blir nok vanskeligere når det går litt utover i dagen. Jeg har kanskje ikke planlagt så mye som jeg burde i og med at jeg skal på senvakt i dag, men jeg håper og tror at dette skal gå bra! Bare å holde tunga rett i munnen og tenke på hva jeg spiser. - Være bevisst på proteinkildene mine. Jeg er veldig spent på hvordan kroppen min reagerer på å ikke få kjøtt og om jeg klarer det.. Jeg er jo SÅ glad i det. Når det er sagt så er det ikke sånn at jeg låser meg til noe som helst. Dette er bare noe jeg ønsker å teste, så er det noe som ikke fungerer for meg så fungerer det simpelthen ikke. Jeg kan jo selvfølgelig kutte ned på kjøttet osv, men nå vil jeg ikke ta sorgene på forskudd her. 

I første omgang, hvert fall den første uken skal jeg spise fisk, går dette bra, så kutter jeg også ut den. Må bare være forsiktig slik at jeg får i meg det jeg skal. Så tenker jeg sånn her: Klarer du det, så klarer jeg det!! Tidligere i år så kjøpte jeg meg en kokebok som heter basisk mat som bare består av vegansk og vegetarretter. Så kan vel si jeg alltid har hatt dette i bakhodet? Denne skal få meg igjennom denne tiden med vanskeligheter med å vite hva jeg skal spise o.l. Så har jeg jo noen gode venner også da som har sagt seg villige til å hjelpe meg! 

Er dette noe du kunne tenke deg å prøve?

Veggis, jeg?

Nå for tiden,  som dere sikkert har fått med dere er det veldig mye hysteri og diskusjon om både rødt og hvitt kjøtt. Her om dagen fikk vi informasjon om at blandt annet pølser, bacon og skinke var kreftfremkallende. Rettere sagt bearbeidede kjøttprodukter og IKKE det rene kjøttet. Dette må man klare å skille på. Skjønner jo selvfølgelig at det er litt forvirrende når man får så mye forskjellig informasjon kastet rett i fanget. Kylling er heller ikke bra, sies det. Dette kan føre til at vi blir antibiotikaresistente. Når det kommer til oppdrettslaks er heller ikke dette bra, da den blir påvirket av miljøgifter som kan ha negative helseeffekter. Men hva skal vi spise da?

I mange av artiklene som florerer på nett om akkurat dette så presiseres det ikke at det faktisk mengden det er snakk om. Det er mengden bearbeidede kjøttprodukter. Det er selvfølgelig ikke bra å spise store mengder pølser, skinke og bacon - det sier seg selv. Alt med måte, sier jeg. Hadde vi kuttet ut alt som verdens helseorganisasjon hadde omtalt som kreftfremkallende fra kostholdet hadde vi vært på god vei tilbake til steinalderen. - Dette ble sagt i en artikkel på NRK.no. Jeg er relativt enig, men alt er relativt? Det skader vel ikke å kutte ut kjøttet? - Vår største proteinkilde?

Selv har jeg litt blandede følelser om alt dette. For det første så er jeg en person som spiser utrolig mye kjøtt. Vil ikke si jeg spiser for mye, følger nok kostholdsrådene, men jeg er nok over gjennomsnittet glad i det. Når det er sagt så føler jeg at man også må respektere de utsagnene som har kommet mot rødt kjøtt og andre matvarer som kan være kreftfremkallende. Kanskje tenke litt ekstra på hvor mye du spiser og prøve så godt du kan å følge kostholdsrådene. Fordi det har de også sagt, at de som følger rådene fra helsedirektoratet er på den "sikre" siden, hvis jeg kan si det på den måten, men er man egentlig helt sikker? 

Jeg har faktisk vurdert å bli vegetarianer, eller hvert fall prøve det ut og se om det er noe for meg. Er litt skeptisk i og med at jeg er så vanvittig glad i kjøtt, men jeg har blitt veldig flink til å lage vegetarmat nå, så tror kanskje det hadde gått greit. - Hvert fall for en periode. Har også noen venner som er det, så da hadde det nok blitt lettere å holde seg unna kjøttet. Så det tenker jeg å prøve fra mandag av og fortelle dere litt om fremgangen min og hvordan det går. Jeg kan ikke garantere at jeg blir 100% veggus, men det skader jo ikke å prøve?

Oppskrift: Glutenfritt brød med kokos.

Hei. 

Jeg snakket om dette i går og nå er tiden her for å dele oppskriften med dere. 


Ingredienser:

1 ss Fiberhusk
1 dl vann
1.5 dl knuste linfrøkjerner
2 dl solsikkekjerner 
3 ss gresskarkjerner
2 dl kokkosmasse
200g malte mandler 
4 stk egg  
4 ss kokosolje
1 ss kardemomme
1 ts kanel
1 ss bakepulver
salt 

Slik gjør du:
Forvarm ovnen på 160 grader
Bland fiberhusk  med vann og la det trekke i noen minutter.
Bland solsikkefrø, linfrø, mandler og kokos. Hell i resten av ingrediensene og elt godt.

Form "deigen" som et rundt brød. Stekes nederst i ovnen på stekebrett i ca. 60 min.
Pynt gjerne med gresskarkjerner før steking. Avkjøl på rist.  


Jeg hadde ikke fiberhusk så jeg brukte kruskakli noe som fungerte veldig bra. Hakke mandlene i stedet for å bruke malte fungerer også veldig fint. Er det noen andre type nøtter eller urter som frister kan du bytte og mikse som du vil, men det er veldig viktig å ha nok egg her i og med at det ikke er noe annet som binder sammen ingrediensene. 

Dette brødet kan dere hvertfall spise med god samvittighet. Kjempe godt og kjempe sunt!

Alt skjer for en grunn, eller?

Når jeg nå har flyttet for meg selv et stykke bort fra det som jeg kjenner så godt, er jeg også mye alene i den lille hybelen min. Jeg har aldri slitt med hjemlengsel og det gjør jeg heller ikke nå, men nå når julen kommer så tenker jeg ekstra på de jeg har mistet. Sorgen, og den er vond å kjenne på helt alene. Uansett om den er gammel eller ny. 

Jeg mistet min morfar for to år siden og han var virkelig verdens beste mann. Det gjør like vondt nå som det gjorde da, men sorg er noe vi må lære oss å leve med. Selv om det føles ut som om du ikke klarer å leve uten de og at kroppen kollapser så kan det hjelpe å tenke på de fine stundene dere hadde sammen. Det kan hvertfall være en trøst en liten stund. 

Selv har jeg møtt mye motstand og sorg noe jeg tror veldig mange andre har gjort også. Livet er ingen dans på roser.

Derfor lurer jeg på hvorfor det er mange som sier at "alt skjer for en grunn" 
Hva får de til å si det? Alle er like mye verdt. Om et menneske blir revet bort av sykdom, er det retferdig? Alle som blir drept i krig? All ondskapen som skjer i verden, det kan neppe skje for en grunn. Fordi det veier ikke opp mot det som er godt i livet. Etter min mening så er det alt for få fine øyeblikk og alt for mye onskap og stygge mennesker i verden. Vi må bare ta vare på det og de vi har kjær og  sette pris på de vi har så lenge vi har dem. Og ja, noen ganger skulle jeg ønske at øynene kunne ta bilder. Ta sjanser,

Følg hjertet ditt, velg vennene dine med omhu og elsk med hele deg. Husk at livet er kort. 

Hva er din mening?

Hvor mye vet du egentlig om matmerking?

Hei!

I dag på skolen hadde vi besøk av opplysningskontoret for meieriprodukter noe jeg synes var veldig intressant. Vi ble informert om %fett og % sukker i forskjellige matvarer de førte. Det ble også informert om tillaging av melk "fra pupp til papp" hehe noe de fleste visste fra før av.
Har dere noen gang tenkt på hvor mye feil opplysninger vi som brukere får når vi går og handler i butikken? Ikke bare det at de fleste av oss har liten kunnskap om hva en vare inneholder, men nettopp på gunn av dette så brukes det til bedriftenes fordel. Kanskje de ikke prøver å lure oss, men ved merking som for eksempel "nedsatt sukker" så kan vi bli lurt. For nedsatt sukker, i forhold til hva? 

Visste dere for eksempel at de høye litt "smale" skyr begerene er tilsatt kunstig søtning, mens de andre er tilsatt vanlig sukker? Kanskje noen av dere visste det, men det gjorde ikke jeg.  Brunosten er heller ikke så usunn som folk skal ha det til. Den er nemlig ikke tilsatt noe sukker i det hele tatt... Det er bare tillagningsprosessen som gjør den søte smaken. Det er også bare "Sprett" prim og brunost som er tilsatt jern. Så om du har jernmangel så hjelper det ikke å presse i seg noe annet enn Sprett :-) Det finnes flere måter å få i seg jern da, så klart. 

Så, hvor mye vet du egentlig om matmerking? Tenker du mye på fettinnhold og om varene du kjøper på butikken inneholder mye sukker? Velger du for eksempel kesam i stedet for rømme?

Dette innlegget er kanskje ikke et typisk "rosablogger" innlegg, men jeg synes det er veldig intressant og derfor velger å dele det med dere! 
Ha en fin dag videre :-)

Fisk er fisk og kjøtt er mat?

Hei!

Sitter på skolen nå og skal snart lese til eksamen som jeg har om knappe 3 uker. Har akkurat kommet fra en kjøkkenleksjon hvor vi lagde mange forskjellige retter med sjømat bl.a sushi ♥♥♥♥ og suppe/m reker og blåskjell. Jeg har egentlig aldri vært noe særlig flink til å spise fisk heller (untatt laks) det er noe av det beste jeg får..Men det var veldig godt alt sammen! Jeg får så utrolig mye inspirasjon på hva jeg selv kan lage i stedet for å bare slenge en pizza i ovnen og dèt var det liksom. Jeg må bli flinkere til å spise det som svømmer og ikke bare det som går på land.. Det høres kanskje litt barbarisk ut, men dere må huske vi er øverst på næringskjeden. 
Hele dette studiet inspirerer meg så mye når det gjelder mat og det er så morsomt å se på hvor mange forskjellige måter man faktsk kan tilbrede og bruke råvarene på. Så uansett om jeg ikke blir noe videre innen mat eller helse så kan jeg uansett ta med meg denne kunnskapen videre noe jeg synes er kjempe bra!

Nå må jeg stupe ned i skolebøkene. Vi blogges senere :-)

Ny og sunnere start

God kveld dere♥

Tidligere i dag så kjøpte jeg meg en "matplan" om jeg kan si det. Jeg er veldig klar for å starte med trening for fullt igjen og dermed så tenkte jeg også å få noen nye innspll på matfronten. Jeg vet hva som skal til for å få resultater, men det er alltid morsomt med noe nytt. Den kostet ca 300 kroner og du får den da som E-bok.
Det er lagt opp til at du fritt kan velge hva du skal spise hver dag, men det følger med rettningslinjer, tips og mange forskjellige og inspirerende oppskrifter så du ikke skal spise ensidig.
Jeg har aldri gjort noe som dette tidligere, før når jeg har trent så har det blitt mest fokus på treningen og ikke så mye på hva jeg egentlig spiser. Det skal jo være omvendt. Det er 80% kosthold og 20% fysisk aktivitet som skal til. Så dette tror jeg blir veldig bra. Man må bare bestemme seg, for å oppnå de resultatene man selv vil ha. 

Du kan få planen herJeg har aldri vært superfornøyd med min egen kropp. Har aldri klart å se meg selv i speilet, smile og si at jeg selv er fin. Noe som tærer på meg innvendig og på hvordan jeg føler meg som person. Det er da mye lettere for meg å sammenligne meg selv med andre jeg ser er mye fittere enn meg. Jeg har prøvd så mange ganger, sett noen resultater, men gitt opp før det har blitt en vane. Det er der feilen ligger. Det er alltid starten som er vanskelig. Når du har kommet over den første knærka så går det bra. (Jeg må bare lære meg å ikke gi opp.) Heller være bedre enn det jeg var i går, løfte litt tyngre eller løpe litt fortere. Noe annet hjelper ikke. Så nå er det nok. Nå skal jeg jeg gi alt og gi blaffen i alle andre. 

Vet ikke helt enda når jeg skal starte på den, men det blir i løpet av uka eller i starten av neste uke. Må handle inn mat og få tak i matvekt noe jeg ikke har.. Men dere skal selvfølgelig få oppdateringer på hvordan det går :-) Gleder meg!!

Oppskrift på kyllingburger

I kveld har jeg laget meg en virkelig god middag. Jeg var så lenge på skolen og derfor tenkte jeg at jeg trengte et rikelig påfyll så etter at jeg ryddet hybelen laget jeg kyllingburger. Namnam. Tror nesten kroppen fikk sjokk av så mye grønnsaker (egentlig var det ikke så mye, men jeg har ikke vært så flink i det siste) Skjønner ikke hvorfor, så godt som det er. 


Du trenger; 
Kyllingkjøtteig
Pesto
Ruccula salat
Tomat
Mozarella
Balsamico

Grovt hamburgerbrød. Sist jeg laget denne type burger så bakte jeg egne brød, det orket jeg ikke nå, det får bli neste gang. 
Sukkerertene er bare noe jeg hadde liggende :)

Jeg pleier å ta pesto på bunnen av brødet så den ferdig stekte burgeren som du steker ca. 4 minutter på hver side. 
Ruccolasalat, noen skiver mocarellaost, balsamico også tomatene på toppen. Om du for eksempel ikke liker balsamicoen så kan du sløyfe den. Det tok en stund før jeg lærte meg å like det..Jeg liker å lage mat fra bunnen av i og med at da vet jeg nøyaktig hva jeg får i meg.. Og denne oppskrifen er jo også LITT sunnere enn en burger du får på mæccærn. Håper det smaker :-) 

Litt sunnere havrekjeks

God kveld♥ i kveld har jeg brukt tiden min på å lage havrekjeks. Jeg fikk oppskriften av en venninne i klassen etter at hun hadde laget de. De er utrolig gode og derfor ville jeg teste de ut også. Så igår handlet jeg inn alt som trengtes og i dag satt jeg i gang med bakingen. Nå står siste brett inne i ovnen med kjeks. Har allerede smakt og de ble faktisk veldig gode, etter min store overraskelse. Håper dere liker de og i det hele tatt prøver dere på oppskriften. Dere vil ikke angre på det :-) Og når dere først er i gang så kan det lønne seg å doble den fordi kjeksen forsvinner fort! Kos dere med bakingen :-)

Sukkerstopp og vekttap

Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om perioden da jeg hadde "sukkerfaste" om det er det man kan kalle det.

Sent i fjor ble jeg og en venninne enige om at vi skulle slutte å spise sukker. Nå tenker dere sikkert at det er umulig å slutte med det fordi man får i seg det via mat uansett, men nå er det da snakk om det unødvendige og usunne, som man egentlig ikke trenger.
Denne avtalen inngikk vi vel 1. september 2013 tror jeg, om jeg husker riktig. Da var det meningen at vi skulle ta en uke av gangen å se hvordan det gikk, men i hovedsak fra 1 september til 1. oktober. Dette klarte vi med glans. 

Etter måneden var omme så bestemnte vi oss for å ha 50 kalorier vi kunne bruke på hva vi ville i løpet av uken, men for å være ærilig så var kroppen min så vandt med å ikke få sukker at når jeg ga den litt mørk sjokolade for eksempel, så ble jeg dårlig. Dette ga meg bare lysten til å være enda mer fokusert på hva jeg puttet i meg fordi da skjønte jeg hva sukker egentlig gjør med kroppen. Det er bare negativ - en kortvarig glede, men kroppen i seg selv får ingenting positivt fra det. Ikke misforstå meg, jeg ble ikke syklig opptatt og klarte å kose meg med noe i ny og ne. Selv da kunne det ikke inneholde sukker. Jeg spiste allikevel vanlig mat. 

I oktober begynte jeg å trene for fullt og raste ned i vekt. Selv så jeg ikke det, men fikk stadig positive tilbakemeldinger på hvor "fin" jeg hadde blitt. Tenkte da at kanskje jeg hadde vært stor tidligere? Men vet med meg selv at jeg alltid har vært normal, om man ser bort fra når jeg gikk på barnseskolen og hadde valpefett da. Hehe. Jeg trente hver dag og hadde det bra med meg selv. Så kom desember og det er jo kosemåneden. Hverfall i mine øyne. Man sier jo at det er ikke farlig hva man legger på seg mellom jul og nyttår, men nyttår og jul.Venninnen min og jeg ble enige om at vi bare kunne spise godterier på selve julaften og det var greit. Jeg gjorde det. Nå også ble jeg uvel og kvalm. Så denne gangen gikk heller ikke smertefritt. Så bestemte meg får å aldri gå tiilbake til sukker og søtsaker.Det klarte jeg ikke av personlige årsaker. Jeg begynte rett og slett å trøstespise.. 

Jeg hadde sukkerfaste i hele 6 måneder og gikk ned 12 kg. Vet at jeg klarer å stoppe når som helst for såppas viljestyrke har jeg. Etter denne perioden har jeg skjønt at det egentlig ikke skal så mye til for å gå ned i vekt,man må bare gidde å ta tak i seg selv og gjøre noe med det.

Når sant skal sies så stoppet jeg ikke med sukker for å gå ned i vekt for strengt tatt så trengte jeg vel egentlig ikke det, men for mye sukker er ikke sunt for noen uansett hvor store eller tynne de er. Men jeg er mer fornøyd med meg selv nå enn det jeg var ifjor på denne tiden. Så det er jo hvertfall noe å smile av. 

Sunn og god inspirasjon

Nå som jeg har full fokus på treningen min så er det også viktig for meg å passe på at jeg spiser riktig og får i meg nok vitaminer slik at jeg får de resultatene jeg vil ha. Tidligere i år kjøpte jeg meg en kokebok som heter sunnere og sterkere - med proteinrik mat. Den er skrevet av Kristine Weber. Bloggen hennes finner dere HER Hun har vært en stor inspirasjonkilde for meg veldig lenge og boken hennes er stappfull gode og sunne oppskrifter. Utrolig fornøyd med den. Jeg kjøpte bok nummer to og gleder meg veldig til å få fatt i den første boken hennes.


Søkte også litt rundt på nettet for å se om jeg fant noe som kunne komme til nytte da fant jeg en utrolig fin blogg full av mat for muskler. Den finner dere HER Denne jenta er utrolig inspirerende, jeg fikk bare lyst til å hive meg over matlagingen med en eneste gang! Nei, hun gleder jeg meg til å følge med videre. Skal ikke se bort i fra at jeg også prøver noen av de lekre oppskriftene hennes. Har allerede plukket meg ut noen jeg har veldig lyst til å teste! Dette kan bli gøy!Jeg blir bare sulten av å se på bildene. 
Har dere noen som inspirerer dere litt ekstra innen mat eller trening? 

Løp en fortere 5k!

Heisann! Nå er det virkelig lenge siden jeg har blogget noe meningsfullt her. Har bare blitt jatting synes jeg! Hehe. Forrgie uke hadde jeg årets første løpetur ute i det fri, det var ganske kaldt, men samtidig veldig deilig. Jeg løp 5K. Har treningsappen til Nike som jeg elsker å bruke når jeg løper ute fordi da kan jeg stille inn om jeg vet hvor langt jeg skal løpe osv. Jeg løp på 46.49. Noe som er bedre enn da jeg løp 5K ute sist, men det er ikke bra nok. Jeg vil ha tiden ned på en halvtime, og det skal jeg klare.

Dermed gjorde jeg litt research. Det er alltid fint å ha noe og strekke seg etter når man har satt seg ett mål. Jeg fant en artikkel på runnersworld.no.  Her var det en oppskrift som du skulle følge slik at etter bare åtte uker så løper du 5K på under 30 min. Dette er jo supert for meg, men denne er jo egnet for at jeg skal løpe ute, noe jeg egentlig ikke er så utrolig stor fan av, men det er bare å finne en løype som er lang nok, bite tennene sammen og løpe på!Om dere er like glad i trening som meg så ta dere en tur inn på sien å sjekk det ut! Det er også mange andre intressante artikler om tips til treningen din! Jeg er veldig glad jeg kom over denne siden, dette blir herved det nye lesestoffet på sengen! Kunnskap er makt vet dere. Det skader aldri å lære noe nytt :-)

Fornøyd

Hei og god ettermiddag alle fine. 

Jeg har ikke blogget nå på litt over en uke. Alt som har stått i hodet på meg er treningen og jobb. Treningsuke 4 gikk ganske fint. Idag har jeg treningsfri og det er ganske deilig så da har jeg tid til litt annet forskjellig. Man må ha noen restitusjonsdager vettu.  Treningstøyet fra Get Inspired kom forrgie uke. KJEMPE fornøyd. Bilder av det kommer senere så kan dere gi deres mening :-) Jeg kjøpte meg også en treningsdagbok som jeg er veldig fornøyd med hvor jeg loggfører kosthold, kondis og styrketreningene mine for å se fremgangen min. 


Jeg elsker virkelig den boka og jeg anbefaler den til dere som trener. Den inspirerer og motiverer meg til å trene mer. Tenkte å lage et eget innlegg om dagboken for å vise dere bedre om hva den inneholder. 

Blogges. 

 

Gelè i beina

Heisann dere. Som dere sikkert har fått med dere så har jeg startet med ett nytt treningsprogram som jeg startet på idag.
Jeg har gledet meg til å komme igang etter at jeg ble frisk fra forkjølelsen. Og dagen idag var rett og slett helt topp! Selvfølgelig kunne ting gått bedre når det gjelder vekter osv, men nå er det utrolig lenge siden jeg har trent styrke og det er ferskvare. Om man ikke opprettholder det så dabber det av. Det som er bra er at det kommer raskt tilbake til der man var før. Gleder meg til å se fremgang. Trena med pappa idag og han hjalp meg mye med øvelser. Har trent styrke før, men for det meste i maskiner og ikke så mye løsvekter. Derfor, om man skal begynne med det er det lurt å lære av en som kan det så man ikke løfter feil og får skader. Jeg hadde fokus på bein idag. delt opp kroppen i 2 slik at musklene får restituert seg og hvilt frem til neste økt. Core muskelaturen, altså mage/rygg tar jeg hver dag i og med det er en muskelgruppe vi bruker hver dag og hele tiden. Nå der i mot er jeg helt gelè i beina. Imorgen er det armer og skuldre som står for tur. Nå er jeg nydusjet og har lagt meg under dyna med en god bok og litt musikk. Føler jeg er klar for alt mulig jeg nå. Så mye energi også får man så mye ut av dagen når man våkner tidlig. Senere i kveld skal jeg prøve å sosialisere meg litt, noe som er en stund siden sist. Komme meg litt ut. Haha, har bare sittet inne, eller jobbet de siste ukene. Blir fint å se noen andre ansikter. 

En ny start

Igår inngikk pappa og en kompis at de skulle melde seg på Birken. Jeg sa meg da villig til å være motivator for pappa.

Vi skal kjøre fullt med spinning og annen trening frem mot den store dagen 30. august 2014. Gleder meg veldig. Jeg er egentlig velldig glad i spinning fra før og var veldig flink til å gå på det tidligere, men det er en stund siden nå. Det er jo så god trening. Jeg har nok en bedre kondis enn pappa, så dette kan bli gøy! Jeg har nå akkurat blitt ferdig med et ti ukers treningsprogram i crossfit som jeg skal starte på 6. januar. Det blir spennende. Jeg er egentlig mest glad i kondisjonstrening, så gruer meg litt, men er dritt lei av å bare klage til meg selv på det jeg ikke er fornøyd med, med kroppen min. Nå skal jeg gjøre noe med det. Det er jo bare å hoppe i det. Jeg er jo ikke tjukk, det er ikke det. Og har egentlig alltid vært flink til å trene, men ikke styrketrening. Så noe definerte muskler har jeg ikke. Det skal jeg prøve å bygge opp i det året som kommer. Jeg skal dele mine oppturer og nedturer med dere her på bloggen og dere skal selvfølgelig få se fremgangen min (om det blir noen) hehe. 

Jeg fikk også en del penger til jul. Det tenkte jeg å bruke på nytt treningstøy til meg selv.  Det jeg har er også veldig fint, men det er svart. Så da er det så kjedelig.... Treningstøyet har så utrolig mye å si for motivasjonen min og sikkert deres også!
Seee på disse Nike Free!!! Utrolig fine. Blir motivert til å ta meg en løpetur bare av å se på de.  

Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits