!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Ingrid -

Ingrid Stenbeck

En fin morgen

 • Skrevet 26.02.2016 klokka 10:27
 • Kategori: Blogg

God morgen og tusen takk for fine tilbakemeldinger på forrgie innlegg!! Det er så mange som sitter med feilopplysninger om dette temaet så det var fint for meg å endelig få det ut på en måte. Tusen takk. 

Nå er jeg endelig hjemme i Fredrikstad igjen og her har det så smått blitt vårvær. Sitter nå i stuen og ser ut på solen som lyser gjennom trærne og gir gjennskinn i parketten. Gleder meg bare til å komme meg ut i dag og få litt dvitamin. Det skal bli godt, men før den tid så skal jeg rydde og vaske rommet mitt og jobbe litt med diktene mine. Bør kanskje få ræva i gir, for man vet aldri når været plutselig skifter. Har kokt meg en kopp med te som skal nytes før den tid, så nå skal jeg sette på tven og zappe litt før jeg finner skurefillen. Vi blogges senere i dag! 



 

 

Kjære Maria Høili

 • Skrevet 22.02.2016 klokka 10:23
 • Kategori: Blogg

Dette innlegget har jeg vegret meg litt for å starte på, eller for å i det hele tatt skrive. Er ikke en slik person som rakker ned på andre personer eller andre bloggere, men når jeg kommer over de som faktisk ikke kan det de snakker om, spesielt når det er snakk om noe jeg brenner for så mye som ernæring og et sunt kosthold så må jeg bare skrike ut. 

Dere har kanskje fått med dere Marias innlegg om at vi i vesten bare blir "feitere og feitere"? 


Maria.

Du legger ut i dette innlegget to bilder av formfulle kvinner (ikke sykelig fedme). Fordi dette må man klare å skille på. Det er forskjell på fedme og overvekt. 
Den nyeste utgaven av sports illustrated swimsuit 2016, har nemlig valgt å fronte en overvektig supermodell.. Ja, hun har en BMI på 30. Dette er det man kaller overvektig, men hun kan være sunn for det? Om man skulle bare regnet på BMI så kan jeg garantere at det er mange som hadde blitt regnet som overvektige, noe av det viktigste er å se på fettprosenten. Det er noe som BMIen ikke klarer å regne ut. 

Du skriver: "Verden blir bare fetere og fetere. Og nå skal det bli en allmenn aksept og godkjennelse for å være feit også. Gratulere med tilbakesteg."

De fleste vet at for å gå ned i vekt så må man forbrenne mer enn man tar inn. Det er ikke så vanskelig å forstå, MEN det er flere grunner til overvekt, du kan være et sunt indivd selv om du har noen ekstra kilo på kroppen. For i ditt innlegg har du ikke snakket om sykelig fedme, men overvekt. Det er to forskjellige ting. 

Andre årsaker til overvekt:
►Csyster på eggstokkene

Spiseforstyrrelse (ja overspising, trøstespising/emosjonellspising er en spiseforstyrrelse akkurat på lik linje som bulimi og anoreksi) Dette blir kanskje ikke snakket om like høyt, men det er et faktum. 
Lite søvn. Har du en sunn livsstil, men går ikke ned i vekt kan mangel på søvn være en årsak. Lite søvn kan endre nivået av hormoner som regulerer matinntaket og kroppsfettet og føre til at man blir mer sulten og får mer appetitt.
Enkelte medikamenter kan gjøre at du legger på deg
Fedme og/ eller overvekt kan gå i arv. 
Røykekutt. Nikotin virker på mekanismene som regulerer appetitten i hjernen og gjør at røykere har vanskelig for å skille mellom nikotinhunger og sult. Når de slutter å røyke oppleves røykesuget som appetitt.

Du skriver i innlegget ditt at vi lever i et mer utseendefokusert samfunn nå enn før, og at du reagerer på at vi ikke kan fokusere mer på det indre enn det ytre. Det er jeg enig i, men da må du også gjøre det? Du taler med to tunger i dette innlegget når du rakker ned på de som er overvektige, men sier at vi skal fokusere på de indre kvaliteter med mennesket. En kvinne eller en mann med BMI på 30 er ikke mindre verdt eller en dårligere person enn en person med BMI på 23. Det forstår du også?

Jeg er enig i at vi må være ærlig med oss selv og ta oss selv i nakken før det har gått for langt, men den måten du snakker om overvektige på er både respektløst og unødvendig. Du snakker som om alle skal gjøre som deg, og bare det du gjør er riktig. 

Men, du vet at tynne også kan være usunne selv om de ikke legger på seg? De kan ha fett som omfavner indre organer, men som vi andre ikke ser. 


Tynn på utsiden, tykk på innsiden - Det er nærmere 50% av kvinner (60% av menn) som er slanke på utsiden, men som lever med mye fett rundt indre organer. De har like stor risiko for hjertesykdommer, høyt kolesterol, diabetes o.l som synlig overvektige.
Folk som går ned i vekt av å spise mindre og usunn mat blir ofte slik, det er derfor trening er så viktig når man skal ned i vekt eller endre livsstil. Det mister mye av sin hensikt å gå ned i vekt om man ikke blir sunnere eller får bedre helse. 

Tykk på utsiden - tynn på innsiden. Dette blir klassifisert som sunnere da fett som ligger like under huden ikke er like farlig som det såkalte bukfettet og fett rundt indre organer som lever o.l. Det er faktisk svært mange sumobrytere som har lite fett på innsiden, dette fordi de spiser opp et stort fettlag kun på utsiden da de trener i tillegg.
Dette er en av grunnene til at BMI blir helt feil måletall å bruke på alle ? spesielt de som trener. Det er mange som havner i feilaktig klassisfisering som overvektig, men som er godt trente med svært lite kroppsfett både på innside og utside. På den andre siden er det mange som ansees som «normale» eller til og med «undervektige», men som har en farlig andel fett rundt indre organer fordi de aldri trener.
Man kan derfor ikke stole blindt på hva vekten sier, selvom vekten viser mindre så betyr ikke det mindre fett (på innsiden) og vice versa.

Du kan derfor ikke bare dømme etter øyemål. 


Så, nå, vil du si at hun er "feit"? Det kan kan godt tenkes at hun til og med er sunnere enn flere av oss. 

Ser i ditt nyeste innlegg at du prøver å forklare deg, men du graver deg rett og slett bare mer ned, spør du meg. Sammenligner sukkeravhengighet med kokain? JA! Sukker er avhengighetsskapende, men NEI det ødelegger ikke kroppen på langt nær som om du skulle vært narkoman? Hva er det for noe tull? JA du kan få abstinenser av sukker, men ikke så store som abstinensene etter kokain. 

Enig i at raffinert sukker matvarer er unødvendig, men hva med å konsentrere seg om det enkle du kan ta ut av kosten som du egentlig ikke behøver, i stedet for å bli helt nazi? Kutt feks den ekstra sjokoladen, det ene glass med brus eller hold deg til godis èn gang i uka? For de som er overvektige så er det ikke så mye som skal til for at de skal gå ned i vekt, hvis det ikke er en annen grunn en stillesitting som er årsaken. Ikke gå for hardt ut med en gang for da får du straks panikk og må starte fra scratch igjen. 

Om du en sjelden gang har dårlig tid og bare MÅ ty til enkle løsninger? Ja, da kan du for eksempel gå for nøkkelhullvarene i butikken. Dette er varer som inneholder minst sukker, salt og fett i dens varegruppe. Så da er du hvertfall på den sikre siden. 

Håper du lærte noe. 

Hilsen oppgitt leser. 

Mer poesi 5.0

 • Skrevet 21.02.2016 klokka 14:00
 • Kategori: Blogg

Hei kjæreste dere!

Har dere en bra søndag så langt?

Det har jeg.

Beklager for litt halvveis oppdateringer den siste tiden, men har hatt såå mye å gjøre!

I skrivende stund sitter jeg på bussen på vei inn tll Oslo. Det er litt deilig. Med musikk på øret, se ut av vinduet. Bare drømme seg bort. Som dere sikkert vet så har jeg veldig lett for å gjøre det.

Det som er lltt smålig dritt er at jeg bruker veldig mye av dagen min på buss, nå som det endelig er pent vær, men det får jeg ikke gjort så mye med.

Men dere vet jo at det er søndag i dag?? Og hva betyr det? Jo! MER POESI! Haha. Håper dere liker disse også.

Sorg

Sorg er en rar greie

Når du mister en i livet ditt

Mister du også en del av deg selv

En bit av hjertet ditt.

En bit som du aldri får tilbake

Du blir hul og tom.

Dette tomrommet går det heller ikke an å fylle med noe annet

Tro det eller ei

Du kan prøve så hardt du bare vil

Men

Hel kommer du aldri til å bli igjen.

Hjertet mitt er nesten helt borte

 

Limbo

Jeg var liksom litt sånn halvveis i drømmeland

Og

Halvveis våken

Du vet den følelsen?

Når du ikke er helt sikker på om det du

Ser for deg er sant eller ei?

Der var jeg

Da du så på meg

Det får meg bare til å føle meg jævlig

 • Skrevet 19.02.2016 klokka 22:10
 • Kategori: Blogg

Har dere tenkt på noen gang at om vi føler oss dårlig, trist eller lei så hører vi gjerne på en trist sang eller gjør noe som får oss til å føle oss verre? Eller om situasjonen er omvendt, om vi føler oss sykt bra, lykkelige så hører vi gjerne på en sang som gir oss et sikkelig boost?? Tror ikke dette bare gjelder meg, håper jeg. 

Jeg tenkte hvert fall på dette senest i dag. Hvorfor er det slik? Musikk er en stor del av livet mitt og hvorfor kan jeg ikke prøve å høre på noe høytempo singalong shit når jeg er deppa? NEIDA. Jeg har til og med laget en liste på Spotify med bare sanger som får meg til å føle meg dritt. Hva er greia? Dramaqueen much, eller? Jeg er en veldig følsom person, og finner gleden, sorg osv i veldig mye. Musikk er også en del av dette og jeg kan gråte bare jeg hører første tonen av en sang. Da er det kanskje ikke så veldig heldig å ha en liste som heter "hjertesmerte"? Men noen ganger så har jeg behov for å gråte litt ekstra, kanskje så mye at jeg får litt vondt i hjertet. Bare få det ut. Det er hvert fall ikke bra å holde smerten inne, det gjør vondt det også. 
Alt gjør vondt. 

Så det at musikk er en fin ting var vel det jeg skulle frem til, tror jeg. 

Trenger du også å gråte litt ektra du også? Klikk her og kom inn på spillelisten min. 


Kanskje litt smålig teit å ha et bilde hvor jeg smiler her, men jeg fant det nå, og GURI som jeg savner det "lange" håret. Er ikke sykt langt, men hvertfall lenger enn det jeg har nå..

Fem ting jeg elsket som barn

 • Skrevet 18.02.2016 klokka 21:48
 • Kategori: Blogg

God kveld! 

Nå tenkte jeg å lage et innlegg om fem ting jeg likte som barn. Dette gjør kanskje at dere blir litt bedre kjent med meg? Håper dere liker innlegget, og kanskje jeg kan lage slike innlegg ved en senere anledning også :-)


1. Jeg spiste tomater som om det var sjokolade. Husker godt når jeg var hos mor og far og vi barnebarna sto i kø på kjøkkenet for å få en tomat hver for og spise. Jeg spiser tomat nå også, men da må det være med annen mat. Jeg klarer ikke spise bare tomat. 

2. Drikke cola fra tåteflaske. Dette skjedde også hos mor og far. Og de fleste andre søskenbarna mine gjorde det samme. Vet ikke helt hvorfor vi gjorde det, men som regel gjorde vi det hver gang vi kom på besøk. Dette sluttet jeg med de første årene på barneskoen.  

3. Jeg elsket kosebamsene mine, og spesielt Alfa fra Sesamstasjon. Den er nesten helt ødelagt fra jeg var liten. Jeg hadde MANGE i alle mulige størrelser og fasonger. Hver kveld la jeg alle sammen i sengen min, under dyna. Da jeg hadde kommet til sistemann var det ikke plass til meg. Noen ganger endte det faktisk med at jeg sov på gulvet slik at ingen av de skulle ha det vondt og fryse om natten. 


4. Aqua og "Aqua-Lene". Hun var mitt største forbilde da jeg var liten. Jeg hadde så og si alle CD-er og fikk til og med likt skjørt som hun hadde i en av musikkvideoene hennes, av mamma. Husker jeg var helt i ekstase. Husker også at mamma filmet meg da jeg hadde på meg det skjørtet og fikset meg skikkelig mens jeg sang barbie girl. Haha, skulle likt å se det nå. 

5. Goggos og Pokèmonkort var noe jeg samlet på som liten og  hadde egentlig mye av begge deler, men spesielt goggos var min favoritt. Pokémon kort skjønte jeg ikke mye av hvordan jeg spilte osv, det var bare en "trend". Husker en gang hvor jeg spilte med goggos også tapte jeg den beste jeg hadde mot nabojenta.....Gikk hjem og var sykt furt resten av dagen. Hyggelig.

Nå ærre natta her. Blogges i morgen!

Siste dagene i Budapest

 • Skrevet 18.02.2016 klokka 11:58
 • Kategori: Blogg

God formiddag alle kjente og ukjente! 

Nå er tiden inne for at jeg skal fortelle om min dag nummer to i Budapest. 

Dette var en dag for sightseeng, tenkte vi. Mamma og jeg var ute av hotellet ganske tidlig etter frokost. For dere som kan litt historie så har dere kanskje hørt om skoene som står ved bredden av Donau? Dette er et minnesmerke og må nok være Europas mest diskrete monument. 

Så vi da, mamma og jeg dro på leting, vi visste at dette minnesmerket lå på Pestsiden, men hvor? Så, vi tok med oss et kart og gikk ut. 


Langt om lenge, så fant vi ut at vi rett og slett hadde gått feil vei. Ja, vi skulle gått til venstre og ikke høyre. Sånn var det! Heldigvis var det fint vær den dagen så vi fikk sett deler av byen vi ikke hadde sett før, før vi igjen snudde og gikk dit vi egentlig skulle. Mer turist enn det jeg følte meg der og da har jeg vel aldri følt meg før, tror jeg. 

Da vi kom frem var det mange mennesker der som sto i stillhet ved elvebredden og bare..så på skoene. Ja, i stillhet. Noen tok bilder, men de fleste bare var helt stumme. Det var en helt spesiell opplevelse for meg og rart å se skoene som bare var plassert slik, rett ved Donau. 


Om monumentet
Dette er et minne til jøder som i vinteren1944/1945, ble i Budapest revet opp av sengene sine midt på natten, unge, gamle, til og med små barn ble stilt på rekke og rad ved bredden av Donau, der jeg sto for et par dager siden. De ble bedt om å ta av seg skoene sine, alle som én - før de ble henrettet på stedet. Kroppene falt deretter ned i vannet. 

60 par. Alt i alt 120 sko. Et par damesko står pent oppstilt, andre sko står i kaotisk formasjon, alle vendt mot elva. 

Eierne deres er borte.

Parlamentet i Budapest ligger et steinkast unna, men du ser ikke skoene derfra.
Nesten usynlige plater nedfelt i bakken forteller oss hva som skjedde med menneskene som ble ført hit. 
Monumentet er laget av en filmskaper og en skulptør, og innviet i 2005.

Det var så utrolig sterkt å se, hvertfall når jeg visste historien bak. Fikk vondt inni meg. Hva drev menneskene til å nesten utrydde jødene på det tidspunktet? 

Før andre verdenskrig var hver fjerde innbygger i Budapest jøde. I dag er fire av hundre innbyggere jøde... 
Bak udåden sto Pilkors-partiet, et antisemittisk nasjonalsosialistisk parti under ledelse av Ferenc Szálasi. Det Hitler-tro partiet styrte bare en kort stund, fra oktober 1944 til januar 1945. Men tre måneder var nok.

Så om dere en eller annen gang skal til Budapest så vil jeg anbefale å oppsøke dette monumentet. 






Etter dette så måtte vi gjøre noe hyggelig. Jeg følte at jeg kunne brase ut i gråt når som helst. Ja, jeg er en veldig følsom person og åpner meg for alt og ingenting.. 

Så vi gikk og tok en kaffe! Vi er begge store kaffedrikkere så det passet jo veldig bra! Jeg har blitt utrolig glad i cappuchino? Er det sånn det skrives? Haha, uansett - dere skjønner hva jeg mener. Var på en Mc café, ja. En kafé som også er en mc donalds! Den var egentlig sykt fin! (til å være begge deler), og kaffen var supergod!


Jeg vet ikke helt hvorfor jeg fikk sjokoladesaus i kaffen, men det går ner, si! 

På kvelden var vi ute og spiste på en italiensk restaurant som heter TG Italiano, tror jeg, om jeg ikke husker helt feil - hadde utrolig god mat. Merker jeg blir sulten bare av å tenke på det til og med. Mamma skulle prøve å ta bilde av meg, noe som aldri går bra. Da mener jeg ALDRI. Jeg er jo bare så fotogen. 


Her er det 3 vakre forsøk på bilde. Hva skjer? Blunker liksom på hvert bilde? Haha. Går det an. Og DET smilet i bilde nummer to da? Nei, jeg er ikke selvkritisk, men altså - Hallo. 


Dag 3 og som var den siste dagen vi hadde sammen var vi egentlig bare hos broren min, besstilte mat, spiste og koste oss med Disneyfilm. 
Dag 4 og som var denne mandagen gikk kun til reising. Vi dro fra hotellet rundt elleve og var ikke hjemme før sene kvelden. Så var utrolig sliten når jeg kom hjem.  men jeg skal ikke klage. Hadde en utrolig fin tur og tror nok neppe at det blir min siste i og med at broren min nå bor der. hehe ;)

Nå skal jeg ta meg en ny kopp med kaffe!! 

Vi blogges senere!

Første dag i Budapest

 • Skrevet 16.02.2016 klokka 11:18
 • Kategori: Blogg

God morgen alle. 

Nå er jeg tilbake i fine Plankebyen, sliten og full av inntrykk. 

Det var ikke så mye internett der vi var så fikk ikke blogget noe som helst, men de to neste dagene skal jeg fortelle dere hvordan dagene mine i Budapest var og hvordan jeg hadde det. Skal allerede starte med dette innlegget her tenkte jeg. 


 

Mamma og jeg dro på torsdagen og kom vel frem til Budapest tidligere enn forventet, vil jeg tro. Var fremme rundt 14 om jeg ikke husker helt feil. Vi sjekket inn på hotellet og gikk litt rundt og så på byen, for å orientere oss en smule. Hotellet vi bodde på lå midt i "hjertet" av Budapest som det står på nettsiden deres, altså ikke langt fra noe som helst. Det som var så utrolig gøy var at det var flere butikker som jeg aldri hadde hørt om, og som var utrolig fine. Jeg synes alltid det er like spennende, hver gang. Så morsomt å ha ting som ikke alle har når det for eksempel gjelder klesplagg. Det var til og med butikker der med BARE undertøy og kosedresser osv. Det har jeg ikke sett her i Norge. Har dere? Kanskje det er dét jeg skal starte? Tror virkelig det er noe som hadde slått an altså.

Etter at vi hadde sett oss litt rundt var bror ferdig på skolen og vi satt oss på hotellet for en kaffe. Både jeg og mamma bestilte en vanlig americano, som er en svart kaffe. 


Dette var det vi fikk. Merker jeg ikke er vandt med slikt. Ble satt ut haha, ville sitte der og drikke kaffe i all evighet. Viktig å finne glede og takknemmelighet i de små tingene, si. 

Da var klokken rundt fire og på kvelden var vi på en libanesisk restaurant for å spise middag. Mange steder i den byen med god mat altså, men også noen steder som ikke var fullt så topp også! Det kan jeg komme tilbake til i et annet innlegg senere.. 

Valutaen i Ungarn er HUFF eller hungarian forint. Noe jeg aldri fikk helt dreisen på. Det jeg fikk med meg var at det var grisebillig å spise ute, og det var det. Tellemåten deres var helt gresk for meg. Altså, 1000 huff er 30 kroner, 10k er da altså 300. Før jeg dro ned så tok jeg ut 30k huff og de har jeg enda ikke brukt opp. Brukte selvfølgelig litt kort osv, men det var mest fordi jeg ikke visste hvor mye penger jeg brukte haha. Blond vettu. Har ikke tellinga på hvor mange ganger jeg spurte bror om han kunne fortelle meg systemet ENDA en gang. 

Vi gikk ned på promenaden og så på utsikten over til buda. Budapest er jo delt i to, for dere som ikke visste det. De er egentlig slått sammen, dette skjedde i 1873, men de omtales som Buda og Pest enda. Det meste "skjer" på Pest siden og er delt med en bro over Donau. Det har jeg ikke noe bilder av dessverre MEN jeg fant på nettet haha! Thank God for google, sant?

Nå, når jeg ser dette vil jeg tilbake. I dag. Budapest er en så fin by og siden broren min bor der så kommer dette helt sikkert ikke til å bli en sånn "første og siste tur" greie. Håper jeg da..





På den første kvelden så skulle jeg også smake på irish for første gang på en stund. Det var ikke like godt som jeg kan huske. Første mamma kommenterte da den kom til bordet var at glasset var lite. Men for meg var det bra nok. Drakk ikke opp en gang, den var god, men det er liksom ikke en ting jeg kan sitte å kose meg med.. Så godt var det ei. 

På dette tidspunktet så hadde både mamma og jeg vært oppe siden 4 på morgenen og var ganske slitene så vi tok rett og slett en tidlig kveld om jeg kan si det slik. 

Dag nr2 kommer nok i løpet av dagen :-)


 

OG! siden jeg ikke har hatt nett så har dere heller ikke fått ukens dose med poesi fra min side som egentlig skulle kommet på søndag.. Dette kommer også senere i dag. 

Ha en fin dag! 

 

Jeg er forelsket

 • Skrevet 10.02.2016 klokka 21:52
 • Kategori: Blogg

....i No 4. Virkelig. Det er en trio som lager helt fantastisk musikk. Jeg vil si at dette er noe særegent og som vi ikke har hørt så mye av før, de synger på Oslomål og bare det er herlig, synes jeg. Ikke lenge siden de kom ut med debutalbumet og de skal ha releasekonsert på Rockefeller 12 februar, noe som gjør litt vondt i og med at jeg ikke får vært der.. MEN er der i tankene og dette er nok bare starten så at jeg skal få sett de live kan du banne på! 

Noen av dere som faktisk skal se de? Har du olle hørt på de før kanskje? Gjør det a! 

Så det jeg ser frem til nå er å kunne se frem til å dra på konsert med de skreppene!! 

Men nå er det ikke lenge igjen til avresie til Budapest så det gleder jeg meg til. Så må få meg litt søvn før vi drar. Natta!

Reisefeber

 • Skrevet 10.02.2016 klokka 12:13
 • Kategori: Blogg

 

God dag  dere :-)

Jeg kan ikke tro at jeg skal ut og reise i morgen sammen med mamma. En litt lang helg har vel ikke skadet noen, tenker jeg. Gleder meg veldig selv om jeg ikke en gang har startet å pakke. Det er litt krise egentlig, men siden jeg er så rutinert av meg (Les ikke) så kommer dette til å gå som en drøm. Vi skal bare ha èn koffert som i seg selv kommer til å bli en prøvelse for min del, men det skal nok gå bra det også! 

Vi har ingen store planer, annet enn å se byen. Jeg er den eneste som ikke har vært der før så det blir spennende. Badetøyet skal jeg også ha med meg fordi Budapest er visst kjent for sine flotte, fine bad så det må testes ut, tror jeg. hehe, vi får se. Det skal hvert fall bli deilig å komme bort litt.. 




Nå skal jeg ta dagnes andre kaffekopp og lese litt. 

Blogges senere i dag :-)

Helt blottlagt og naken

 • Skrevet 06.02.2016 klokka 16:42
 • Kategori: Blogg

Hei mine kjære. 

Blir lite blogging på meg i det siste. Mye jobbing og annet gøy som skjer, men jeg tenker på dere hele tiden :-)

Som i går var jeg på Glassmagasinet i Horten og så Sondre Justad. BOMBE ikke sant? Er vel fjerde gangen jeg ser han live nå. Smålig flaut å si høyt nå, i og med at debutalbumet hans kom i oktober. Brått kjenner han meg igjen (hehe neida)

MEN det var hvertfall heelt herlig, som vanlig, og som vanlig, hver konsert jeg drar på kommer jeg oppi en eller annen situasjon som gjør opplevelsen litt mindre bra. I går var intet unntak. Om noen av dere har vært på Glassmagasinet så er det ikke så veldig stort samtidig som det er plass til en del mennesker. Did that make sense?
Elise og jeg sto litt ut på siden, og ganske langt fremme, men det er alltid de som skal så langt frem at de nesten kan krype opp på scenen, sant? Så det klarte å komme et par jenter opp foran oss. Og hun ene av de filmet seriøst hele konserten, tipper hun bare gikk glipp av 5 minutter. Vi måtte på flere tidspunkt se konserten GJENNOM telefonen hennes liksom. Hva er greia spør jeg da? 

Får du i det hele tatt noe ut av det? Opplevelsen blir ikke det samme om du står klisteret til telefonen din hvert jævla sekund av en konsert. Jeg er ikke i mot å ta noen bilder, eller filme litt, men det å dokumentere artistens hvert - eneste - move er vel unødvendig?
Du får ikke følt på stemningen, ikke blitt "ett" med artisten som faktisk er der for deg. For at du skal ha en fin kveld. Ja, du har betalt for å høre på, men det at du står å ser inn i telefonen din ødelegger ikke bare for alle andre rundt, men også for deg. Prøv å legg den bort neste gang du skal på konsert. Det kan hende du faktisk får en helt annen musikalsk opplevelse, hvem vet? 

Processed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with b1 preset

OG. Så er det null vits å gape, skrike, hyle og hoie når det skal spilles en ballade. Personen på scenen legger faktisk merke til det. Alle legge merke til det. Det er ikke kult, hvis enkelte kanskje trodde det, det ødelegger. Hold kjeft og hør på hva den som står på scenen har å si. Helt blottlagt og naken. Dette kalles folkeskikk. 

Dette var min syting for i dag. Ellers var gårsdagen veldig bra, selv om det ikke høres sånn ut!! Flere som var og så på Sondre i går?

 

Ut på tur!

 • Skrevet 02.02.2016 klokka 19:33
 • Kategori: Blogg

Hei fine dere

Først og fremst så vil jeg si TUSEN TAKK for alle fine ord og herlig respons på mitt siste innlegg. Det har bare gitt mersmak og kanskje dere får se om ikke lenge? Dette har faktisk gitt meg mer selvtillit og vist meg at jeg bør stole litt mer på meg selv. Høres kanskje litt teit ut, men jeg er helt ærlig. 


Neste uke skal mamma og jeg en tur til Budapest. Jeg gleder meg masse! Aldri vært der så det blir gøy å oppleve noe nytt, og i og med at broren min bor der blir det nok en annen opplevelse enn om vi skulle dratt som "vanlige" turister. Litt usikker på hva som er verdt å se når jeg er der? Jeg er hvert fall klar for alt. Drar én dag etter lønning så det kan jo ikke bli noe annet en bra! Hørt at de er kjent for sine mange bad! Og tror at det er noe slikt på det hotellet vi skal bo på, så bikinien er med i kofferten!



Top 5 akkurat nå

 • Skrevet 24.01.2016 klokka 18:46
 • Kategori: Blogg

God kveld!

Som dere vet så er jeg veldig glad i å komme over ny musikk, og musikk generelt, men hvem er vel ikke det? Tenkte å dele med dere mine top 5 som jeg sent kommer til å gå lei. 


Dette er med hånden på hjertet en av de fineste sangene jeg vet om. 

 

 

Må si at disse sangene kunne jeg hørt på dag ut og dag inn. - Virkelig. 
Jeg er en av de personene som fort blir lei av sanger, spesielt når jeg lager lister på Spotify så hører jeg på den samme hele tiden og bare pøser på med ny musikk hele tiden uten å "rydde opp" Jeg vil si at jeg har blitt flinkere til dette nå, selv om jeg enda har mange lister som bare henger og slenger. 
Lei dine egne lister?

Klikk her for å komme inn på den jeg hører mest på 
Like glad i remixsezz som  meg? Klikk her 

Hva er dine favorittsanger akkurat nå?

Jeg begynte nesten å gråte

 • Skrevet 22.01.2016 klokka 17:35
 • Kategori: Blogg

Hei. 

Snart har enda en uke gått og jeg har hatt fri nå i hele tre dager. I morgen er det pån igjen med jobb. Det skal faktisk bli veldig deilig. Ganske gørr å gå hjemme her og bare sose.

I dag har mamma og jeg vært en tur i byen med mormor, må jo få luftet gamlingene også vettu ;) Også synes jeg det alltid er koselig å finne på noe med de, få noe ut av dagen. Jeg bestemmer meg alltid for å bruke minimale mengder med penger, men slik blir det aldri. Slik ble det heller ikke i dag. Jeg kom hjem som en fattiglus, men klesskapet mitt hadde blitt litt rikere, da. Det er vel bra? 

Vi har en butikk i byen som heter Støy som er full av merkeklær og selvfølgelig er dette den butikken jeg finner flest plagg og andre godbiter. I og med at det enda er januarsalg så måtte jeg jo ta turen! Når jeg er inne på det så må jeg si at jeg faktisk aldri finner ting på salg, er heller en av de som finner en hel haug blandt de ordinære varene. Er ikke det typisk?


Hva jeg kjøpte får dere se i morgen :-) 




Ooog som den nerden jeg er kjøpte jeg meg også to nye bøker. Jeg leser for tiden sjarmen med tarmen som jeg fikk til jul av foreldrene mine og den anbefaler jeg på det sterkeste. Hvis du lurer på hva som  skjer med maten etter du har svelget den så er det boken for deg! Utrolig morsomt og lett skrevet så alle forstår hvordan kroppen faktisk fungerer.  Så den skal jeg lese ferdig før jeg starter på disse, men gleder meeg! 


Jeg kjøpte meg også nye kroppspleieprodukter osv. Viktig å ta vare på seg selv vet dere. Så nå skal jeg bli vakker! Haha. Som dere kanskje ser så digger jeg kokosnøtt, men til min store skuffelse så luktet 2/3 av disse produktene IKKE kokos. Begynte nesten å gråte. Uansett er jeg veldig spent på hvordan produktene er og om jeg i det hele tatt liker de, men jeg har aldri opplevd å bli skuffet over noe fra for eksempel The Body Shop! 

Nå skal jeg ta meg en liten kaffetår! Ha en fin ettermiddag videre så blogges vi :-)

Så forbanna kaldt det er!

 • Skrevet 19.01.2016 klokka 16:33
 • Kategori: Blogg

Det er èn ting jeg lurer på.. 

Nå har jeg jobbet fire dager i strekk og det har ikke vært en eneste dag uten at noen kunder har kommet innom uten å slenge inn en kommentar over hvor kaldt det er ute. 

Hva skjer? Du vet du bor i Norge, ikke sant? Ja, det er kaldt og ja, det har kanskje ikke vært så kaldt som det er nå i Fredrikstad på mange år, men er ikke det noe vi skal omfavne? - Ikke hate, eller?

Tenk så mye unødvendig energi du bruker på det. Du har kanskje hørt utsagnet "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær" ? Dette er faktisk helt sant. Kler du på deg et ekstra lag med for eksempel ull så fryser du nok ikke like fort. 

Nå skal jeg innrømme at jeg egentlig er et sommermenneske og liker å ha det varmt, men etter å ha bodd i Elverum som jeg bare nå omtaler som Norges store kuldehull så har hele den biten med at jeg hater vinteren blitt kurert. Jeg ble for eksempel utrolig glad når det kom litt snø her til byen også. Det lyser opp dagene nå som det er så mørkt ute. 
Selv synes jeg snøen er utrolig vakker. 

Processed with VSCOcam with m3 preset
Men.. Ser ikke du også når det er snø på trærne og at gatene er hvite, at det er vakkert? ikke? Prøv.
Prøv å bruk energien din på det som du synes er pent, godt, hyggelig. Ikke bare syt over det du ikke kan gjøre noe med. For værgudene hører virkelig ikke på deg. Du kan danse så mye du vil for at solen skal titte frem, men tror neppe det kommer til å fungere. 

Dette er bare et tips. Så skal du se at dagene blir litt lettere. 


Med dette innlegget prøver jeg over hodet ikke å sette meg selv i et bedre lys for så å se ned på andre, og hele den biten der. Sier heller ikke at jeg aldri snakker negativt om en ting eller syter over noe jeg ikke liker. Bare merket jeg ble litt provosert over alle de menneskene som kom og klaget over at det var så kaldt. Ja, det er 20 blå på gradestokken liksom, kle deg etter det da?? Vi bor i Norge og det at vi kan se tydelig skiftet på årstidene er noe av det jeg elsker aller mest ved landet vårt. 

Musikk har ingen aldersgrense

 • Skrevet 11.01.2016 klokka 12:19
 • Kategori: Blogg

Jeg må få sagt det

Dagen i dag har det florert bilder av "Starman" - David Bowie på nett. Ikonet har gått bort etter 18 måneder sykeleie. 

Noe av det mest fascinerende jeg vet er å lese i kommentarfeltet på forskjellige steder på nettet. Det er mange i generasjonen før meg, men også i min generasjon som har en tilknytning til denne fantastiske mannen. Inkludert meg. Jeg kom over en tweet hvor det sto at vedkommende som skrev tweeten forsto aldersforskjellen på henne og kompisen fordi hun ikke ble lei seg for Bowies bortgang, men det ble han. 

Noe mennesker må forstå er at musikksmak har ikke så mye med hvilket tiår du ble født. Mye av min favorittmusikk kommer fra 80-tallet og jeg har en far på 55 som digger til Rihanna og Kygo. Så om vi lærer oss å omfavne all den musikken som er der ute tror jeg virkelig at mange av oss får et rikere liv. Tenk om du bare hører på det som er nytt der og da.. TENK så mye fin musikk du har gått glipp av! - Slik som David Bowie. Har du ikke hørt på sangene hans enda? Gjør det nå. 

Og.. for å være helt ærlig så tror jeg ikke at Lady Gaga hadde vært den hun er nå, uten han. Så musikk har ingen grenser eller for å ikke snakke om aldersgrense. Ta i mot musikken med åpne armer, åpent sinn. Ikke vær skeptisk til alt som er laget før du ble født Kanskje du finner en ny favoritt?

 

To dager før han døde slapp han et nytt album...For en mann altså. Så det skal jeg høre på nå.. 

En litt annerledes nyttårsaften

 • Skrevet 08.01.2016 klokka 16:59
 • Kategori: Blogg

Snart er den første uken i 2016 omme og det er bare 51 igjen.

31 desember pleier å være den dagen jeg er med venner og drikker til jeg ikke klarer mer, ler så jeg griner og synger til jeg blir hes. Det er slik en bra nyttårsaften skal være. Men denne gangen ble det litt annerledes. Nå har broren min flyttet til Budapest og jeg ser han veldig sjeldent. Han var bare hjemme en knapp uke og heller ikke han hadde tenkt seg ut denne kvelde, men heller være hjemme med mamma og pappa. Så da, droppet jeg planer også. Inviterte heller en venninne hjem og hygget oss her. Og vet dere hva annet vi gjorde? Spilte poker!!! Jeg var så flink! EIDE både pappa og bror! Faktisk ganske stolt over egen prestasjon til å bare være første gang. De ga opp til slutt fordi jeg knuste de hehe. 


Processed with VSCOcam with p5 presetProcessed with VSCOcam with p5 preset



Ikke så veldig mange innholdsrike bilder i år, men slik ble nå det. Veldig hyggelig lell'

 

Hvordan var din nyttårsaften?

Ja, jeg vet jeg bare går inn i mitt 22 år

 • Skrevet 07.01.2016 klokka 13:16
 • Kategori: Blogg

Nå som det er tilbake til hverdagen for mange så sitter jeg her da. Jobber på Shell og føler jeg har mislyktes med livet mitt. Ja, jeg vet jeg bare går i mitt 22 år og har mange år foran meg, men det er så mange som har gått forbi meg. Hva skal jeg med livet mitt, hvor vil jeg? 

Jeg studerte ernæring i Elverum i fjor og flyttet hjemmefra for første gang. Dette er noe av det beste jeg har gjort. Jeg savner det, savner det sosiale, skolegang. Når jeg sier dette til foreldrene mine at jeg føler meg mislykket så blir de litt oppgitte på meg. De vil jo ikke at jeg skal føle det sånn. Noe jeg forstår, livet mitt er jo her og nå. Og om jeg går og lengter etter noe jeg føler jeg mangler. så får jeg ikke noe bra ut av det livet jeg lever nå. 

Til høsten skal jeg begynne på skolen igjen, det er hvert fall planen min, eller det må jeg. Ellers går jeg på veggen. For det første så klarer jeg ikke å bo hjemme mer, og for det andre så klarer jeg virkelig ikke å bo hjemme mer. Etter å ha bodd ett år for meg så ser jeg hvor godt jeg har det sammen med andre og, alene. Ikke misforstå, jeg elsker å være hjemme hos mamma og pappa og få servert alt på sølvfat, men jeg er også en veldig selvstendig person som liker å ha noe eget.

 

Slik jeg tenker nå så misunner jeg de som alltid har visst hva de vil bli, kjenner et par som har visst dette helt siden barneskolen. Hvorfor har ikke jeg fått samme åpenbaringen at: JA, det vil jeg bli! For jeg vil så mye, men hva det blir vet jeg ikke enda. Nå er det januar og søknadsfrist er i april. 

Litt lost. 

Processed with VSCOcam with b5 preset
Skulle ønske jeg kunne spole litt frem i tid slik at jeg visste hva som skjedde. 

Hvorfor late som om ting er ok?

 • Skrevet 05.01.2016 klokka 15:47
 • Kategori: Blogg

Da sitter jeg her igjen. Tenker på året som har gått og hva jeg kan forvente av det nye. 

Noen uker har gått siden dere har hørt noe fra meg. Jeg må lære meg å ta vare på dere, sette pris på dere. Det er noe jeg egentlig gjør, virkelig. For jeg synes alt i alt at blogging er gøy. Og noe som er enda morsommere er jo å få tilbakemeldinger på det man poster! Men de siste månedene av 2015 har ikke vært like lett og derfor trakk jeg meg tilbake. Jeg er ingen overfladisk person som later som om ting er flott, når de ikke er det. I og med at jeg ikke vil brette ut alt om privatliv så valgte jeg heller å ikke skrive noe som helst. 

Men nå er jeg klar igjen. Har mye å dele med dere, mye på hjertet. Håper dere er gira? Det er jeg!

Processed with VSCOcam with t1 presetProcessed with VSCOcam with t1 preset
Sååå vi blogges senere i dag! 

For en kveld!

 • Skrevet 17.12.2015 klokka 13:51
 • Kategori: Blogg

Jeg har følt at jeg må stresse med dette, med bloggingen. Nå er det allerede et par dager siden sist innlegg, og selv om jeg har mye å blogge om så har jeg også et liv utenfor bloggen som er mye viktigere for meg.  Blogging skal være gøy og det er viktig å huske på, hvert fall for meg. Selv om jeg også har i bakhodet at, "ja dette skal jeg blogge om!" Jeg bør kanskje bli flinkere til å planlegge! 

Men hvorfor det? Dette er min blogg. - Jeg styrer reglene så jeg bestemmer når jeg skal blogge, om hva og hvor lenge det skal gå mellom hver gang jeg poster noe.

Så.. når det er sagt så hadde jeg en utrolig fin dag i går! Var først ute en liten tur med noen kollegaer og tok et par øl også gikk turen videre på julebord med jentene. Det er virkelig ikke ofte vi finner en dag som passer for alle fire og da var det veldig hyggelig at vi fikk det til i går!

Processed with VSCOcam with x1 preset

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jeg var så mett da vi dro hjem i går... MEN så ufattelig fin kveld som det var!

Nå skal jeg skifte og komme meg på jobb!! Vi snakkes!

Det sies at julen er en tid for ettertanke

 • Skrevet 15.12.2015 klokka 11:07
 • Kategori: Blogg

Det sies at julen er en tid for ettertanke. 

I julen er det slik at vi skal gi hverandre gaver og det i dyre dommer. De siste årene, eller egentlig i mange år så har jeg følt at jeg bare har ønsket meg ting, "bare fordi". Men slik skal det vel ikke være? Da har jeg vel nok, tenker jeg. For meg, nå når jeg har blitt eldre så er det ikke pakkene under treet som er viktigst for meg. Slik er det nok for de aller minste. Jeg husker jo selv hvor lang tid det tok med maten og desserten og de voksene skulle jo alltid drøye så forferdelig før vi fikk åpne pakkene våre!
Det var helt grusomt. 

Nå der i mot synes jeg tiden sammen med familien og de jeg er glad i er den beste. Det å kunne nyte maten, samtalene, samholdet. Ja, da begynner jeg kanskje å bli gammel? Men, det er dette ved julen jeg nå setter veldig stor pris på, og for meg så trenger det ikke være stort under juletreet som det står "Til Ingrid" på for jeg har alt jeg trenger. 

Det sies at julen er tid for ettertanke. Ja, vi tenker på og belyser temaer som kanskje er mer tabu og vanskelig, i julen. For det er nettopp i slike høytider som dette, mange er alene og ikke har det like fint som deg og meg. 

Jeg har allerede gledet en som gruer seg til jul, dette gjør jeg hvert eneste år. Det kan du også gjøre!! Ved å sende GLEDE til 2490 så gir du 2 middager til Kirkens Bymisjons gjester i julen. Dette koster 80,- Men, det har du vel råd til? 

Her i Fredrikstad skal også Peppes være åpent på julaften og servere gratis mat og drikke for de som trenger det. Det synes jeg er helt topp! 

Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits