Ingrid Stenbeck

Første dag i Budapest

  • Skrevet 16.02.2016 klokka 11:18
  • Kategori: Blogg

God morgen alle. 

Nå er jeg tilbake i fine Plankebyen, sliten og full av inntrykk. 

Det var ikke så mye internett der vi var så fikk ikke blogget noe som helst, men de to neste dagene skal jeg fortelle dere hvordan dagene mine i Budapest var og hvordan jeg hadde det. Skal allerede starte med dette innlegget her tenkte jeg. 


 

Mamma og jeg dro på torsdagen og kom vel frem til Budapest tidligere enn forventet, vil jeg tro. Var fremme rundt 14 om jeg ikke husker helt feil. Vi sjekket inn på hotellet og gikk litt rundt og så på byen, for å orientere oss en smule. Hotellet vi bodde på lå midt i "hjertet" av Budapest som det står på nettsiden deres, altså ikke langt fra noe som helst. Det som var så utrolig gøy var at det var flere butikker som jeg aldri hadde hørt om, og som var utrolig fine. Jeg synes alltid det er like spennende, hver gang. Så morsomt å ha ting som ikke alle har når det for eksempel gjelder klesplagg. Det var til og med butikker der med BARE undertøy og kosedresser osv. Det har jeg ikke sett her i Norge. Har dere? Kanskje det er dét jeg skal starte? Tror virkelig det er noe som hadde slått an altså.

Etter at vi hadde sett oss litt rundt var bror ferdig på skolen og vi satt oss på hotellet for en kaffe. Både jeg og mamma bestilte en vanlig americano, som er en svart kaffe. 


Dette var det vi fikk. Merker jeg ikke er vandt med slikt. Ble satt ut haha, ville sitte der og drikke kaffe i all evighet. Viktig å finne glede og takknemmelighet i de små tingene, si. 

Da var klokken rundt fire og på kvelden var vi på en libanesisk restaurant for å spise middag. Mange steder i den byen med god mat altså, men også noen steder som ikke var fullt så topp også! Det kan jeg komme tilbake til i et annet innlegg senere.. 

Valutaen i Ungarn er HUFF eller hungarian forint. Noe jeg aldri fikk helt dreisen på. Det jeg fikk med meg var at det var grisebillig å spise ute, og det var det. Tellemåten deres var helt gresk for meg. Altså, 1000 huff er 30 kroner, 10k er da altså 300. Før jeg dro ned så tok jeg ut 30k huff og de har jeg enda ikke brukt opp. Brukte selvfølgelig litt kort osv, men det var mest fordi jeg ikke visste hvor mye penger jeg brukte haha. Blond vettu. Har ikke tellinga på hvor mange ganger jeg spurte bror om han kunne fortelle meg systemet ENDA en gang. 

Vi gikk ned på promenaden og så på utsikten over til buda. Budapest er jo delt i to, for dere som ikke visste det. De er egentlig slått sammen, dette skjedde i 1873, men de omtales som Buda og Pest enda. Det meste "skjer" på Pest siden og er delt med en bro over Donau. Det har jeg ikke noe bilder av dessverre MEN jeg fant på nettet haha! Thank God for google, sant?

Nå, når jeg ser dette vil jeg tilbake. I dag. Budapest er en så fin by og siden broren min bor der så kommer dette helt sikkert ikke til å bli en sånn "første og siste tur" greie. Håper jeg da..

På den første kvelden så skulle jeg også smake på irish for første gang på en stund. Det var ikke like godt som jeg kan huske. Første mamma kommenterte da den kom til bordet var at glasset var lite. Men for meg var det bra nok. Drakk ikke opp en gang, den var god, men det er liksom ikke en ting jeg kan sitte å kose meg med.. Så godt var det ei. 

På dette tidspunktet så hadde både mamma og jeg vært oppe siden 4 på morgenen og var ganske slitene så vi tok rett og slett en tidlig kveld om jeg kan si det slik. 

Dag nr2 kommer nok i løpet av dagen :-)


 

OG! siden jeg ikke har hatt nett så har dere heller ikke fått ukens dose med poesi fra min side som egentlig skulle kommet på søndag.. Dette kommer også senere i dag. 

Ha en fin dag! 

 

Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits