Ingrid Stenbeck

Som om vi ikke var overfladiske nok fra før

  • Skrevet 09.12.2015 klokka 20:50
  • Kategori: Blogg

Jeg er kanskje litt gammeldags, men jeg misunner mamma for at hun vokste opp på den tiden hun gjorde. Uten all elektronikk, internett. Når hun forteller om hvordan hun og pappa møttes sitter jeg med stjerner i øynene.

Greit, det er kanskje ikke så sykt romantisk, men i mine øyne er det spesielt.

I dagens samfunn så har vi datingsider på nett, apper på telefonen, ja vi kan rett og slett sitte bak en skjerm, hjemme, bak lukket dør og finne "drømmeprinsen".
Når vi sitter og sviper høyre eller venstre på tinder, hva er det for noe da? Jævla trynefaktor. Han du x-et bort kunne vært en knakende bra kar! MEN får du vite det? Nei. Nettopp fordi han var litt uheldig på bildet. Altså, nå skal jeg ikke forsvare gutta og selfies, for det er de ikke særlig gode på, men dere skjønner hvor jeg vil hen.

Dette med at det nå finnes andre måter å date på, enn den faktiske fysiske greia gjør at det mister litt spenningen, synes jeg. Nå skal jeg ikke nekte for at jeg har Tinder på telefonen, men synes vel egentlig hele greia er teit. Jeg har den mest som et tidsfordriv, og det er jo ganske så dårlig det også om jeg får si det, mot de som bruker den seriøst. Jeg har både venninner som fant kjærligheten der og som bruker det som en hooke-app. Det er vel det det fleste bruker den til, eller?

Vet ikke helt hva jeg skal frem til her, men synes at hele denne nettdatingen rett og slett er litt kvalmende. Om vi ikke var overfladiske nok fra før, liksom? Òg opptatt av fasade? Da ble vi det i hvert fall nå. Det blir liksom så utrolig lett å ikke være seg selv. For å ikke snakke om de bildene folk har på profilene sine.. Redigert til tusen, dette gjelder så klart ikke alle, men de fleste vet vel at det er lett å være litt tøff over et tastatur? Ja? Da blir det fort gjort at du kanskje fremstår som en mer frempå eller sprudlende person enn det du er?  Hele greia virker for meg påsatt, falsk. Du er ikke deg selv hundre prosent bak en skjerm, slik er det bare, men for noen fungerer det. Jeg klarer det bare ikke. 

 

Ting hadde også vært MYE enklere uten Facebook og Snap! - Enkelte jenter er jo så utrolig flinke til å "stalke" som det så pent heter. Så lager de seg ville historier oppi  hodet sitt om hva som skjer. De overanalyserer og blir opphengt i ting som kanskje ikke var vits i å henge seg opp i det hele tatt. Jeg er til tider slik. Alle jenter er vel sånn, noen ganger? 

Og jeg må bare få én ting klart; Jeg dømmer ingen som driver med nettdating og det kjøret der. Dere må jo gjøre som dere vil og finne ut av hva som passer for dere. Disse appene og nettsidene er jo der for at noen skal ta de i bruk :-)


 

Derfor synes jeg det med kjærlighet og kliss hadde vært mye lettere uten dette store internettet. Misunner mamma og pappa. Skulle ønske jeg også kunne oppleve den spenningen de gjorde, på den måten, da de var unge.. 

storogblid

09.12.2015 kl. 20:56
Jeg er egentlig enig med deg selv om jeg traff drømmeprinsen via Sukker. Han bor to timer unna meg, så tviler på at jeg hadde møtt han uten det store internettet ;)

Ingrid

09.12.2015 kl. 21:22
storogblid: Hehe, det er jo bare herlig! Jeg sier jo også at det virker for noen :-)

Daniel Miller

09.12.2015 kl. 21:30
Er ganske enig, jeg misunner det selv :(

Beauty by Hermine

09.12.2015 kl. 21:55
veldig enig med deg. kjipt at verden har blitt slik!

KostholdsButikken

09.12.2015 kl. 21:55
Enig. Alt var mye bedre før! :P

Tom Arne

09.12.2015 kl. 22:27
Jeg er ekstremt glad for at jeg lever i en vidunderlig tid sett med teknologiske øyne! Fremgangen vi har hatt frem til nå har vært fantastisk, og det som kommer til å skje årene fremover er enda mer fantastisk. Det som er fint er at vi kan velge å logge av. Ingen som tvinger oss til å leve digitalt. Går man ut døra oppdager man fort at det fortsatt er nok av mennesker som ikke er avhengig av internett for å møte andre. :)

Line M. Martila

09.12.2015 kl. 22:41
Når jeg er helt ærlig møtte jeg kjæresten min gjennom instagram. Det var definitivt bare basert på utseende, og det er ikke egentlig noe jeg er særlig stolt over. Men, dette har vist seg å være det beste forholdet jeg noensinne har hatt, og det handler overhodet ikke om bare utseende lenger. Han er en helt fantastisk person, og jeg er så takknemlig for at vi fant hverandre. Skal jeg takke instagram? Haha, jeg vet ikke. Men jeg er glad likevel.

Ingrid

09.12.2015 kl. 22:58
Line M. Martila: Dette er jo en helt super historie, da!
Ja, det var kanskje overfladisk i førsten, men som du sier så handler det ikke om dèt lenger. Og slik er det nok med mange andre også! Synes ikke dette er noe å være flau over!

Line

09.12.2015 kl. 23:02
Det er litt flaut også da, hahah. Du får lov til å si det. Eller, personlig syns jeg det er litt flaut. Men det er en veldig fin historie også. Uansett, poenget mitt er at det er ikke alltid mørkt og svart med internettdating. Selv om jeg er enig i at det kan være ganske overfladisk.

Det var det jeg ville si, god natt, madame

Ingrid

09.12.2015 kl. 23:05
Tom Arne: Jaja! Nå satt jeg det veldig på spissen da. Jeg er også helt enig med deg. Og jeg sier heller ikke at alle bruker nettet som et sted til å treffe andre mennesker, men veldig mange i dag gjør det :-)
Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits