Ingrid Stenbeck

Jeg er litt sint, litt lei.

  • Skrevet 17.11.2015 klokka 22:23
  • Kategori: Fra hjertet

Sitter ved kjøkkenbordet og drikker en kopp te før jeg sier takk og farvel til denne tirsdagen i vente på en ny dag.

Leser litt nyheter og får med meg bombetrusselen i Tyskland... Hva skjer med verden?
Scroller litt på Facebook og kommer over et bilde som en bekjent fra ungdomsskolen har postet. Det er bilde av en ung mann kledd i en uniform fra Bunnpris. Han holder et ark. På arket er det skrevet med store bokstaver "Hjelp meg til å få bli i Norge!" Min venn fra Ungdomsskolen har også skrevet en tekst til bilde så jeg skjønner fort at dette er en god kamerat av han og vedkommende på bilde har nå vært her i landet i 5 år, han kan snakke språket, er vel integrert i samfunnet vårt. Nå skal han bli sendt ut. 

Jeg er litt sint, litt lei. Vet at dette skjer ofte, med velfungerende, integrerte familier og mennesker det er vel akkurat dét jeg ikke forstår.
Er ikke dette litt feil prioriteringer? La mennesker som kommer hit etter søken etter noe bedre vente så lenge som i dette tilfellet 5 år for så å sende de ut igjen? Rask behandling av søknadene er det som må til. Får de ikke opphold, nei ikke la de være her. Send de ut igjen, men vær så snill ikke la de være her å få håpene sine opp for at dere ved en senere anledning tråkker på de.


Leser titt og ofte i media om barn som blir sendt tilbake til hjemlandet sitt når dette, vårt trygge, lille Norge er alt de kjenner. Men de som faktisk ikke har gidd eller ligger på latsiden og ikke gjør en dritt for å lære språket, eller få seg en jobb og bare soser rundt i gatene - de får lov til å være her?  Dette er kanskje noe ikke mange tør å si høyt, men det er slik det faktisk er. Den mentaliteten og måten å behandle asylsøkere på blir for meg helt feil. 


Når vi er i den situasjonen vi er i nå, så forstår jeg at det kommer mange hit til landet for å søke asyl, men har vi plass? I denne situasjonen er det ekstra viktig med kjapp behandling av søknadene. Vi vet jo ikke noen ting om hvem disse personene er og om deres bakgrunn. Send ut de som ikke får oppholdstillatelse og la de som får det, være her. Jeg er ikke i mot å hjelpe de som trenger det eller at flyktingene skal komme hit. Men vi har rett og slett ikke kapasitet til å ta i mot alle. Norge er lite og de er så mange. 

Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits