Ingrid Stenbeck

Veggis, jeg?

Nå for tiden,  som dere sikkert har fått med dere er det veldig mye hysteri og diskusjon om både rødt og hvitt kjøtt. Her om dagen fikk vi informasjon om at blandt annet pølser, bacon og skinke var kreftfremkallende. Rettere sagt bearbeidede kjøttprodukter og IKKE det rene kjøttet. Dette må man klare å skille på. Skjønner jo selvfølgelig at det er litt forvirrende når man får så mye forskjellig informasjon kastet rett i fanget. Kylling er heller ikke bra, sies det. Dette kan føre til at vi blir antibiotikaresistente. Når det kommer til oppdrettslaks er heller ikke dette bra, da den blir påvirket av miljøgifter som kan ha negative helseeffekter. Men hva skal vi spise da?

I mange av artiklene som florerer på nett om akkurat dette så presiseres det ikke at det faktisk mengden det er snakk om. Det er mengden bearbeidede kjøttprodukter. Det er selvfølgelig ikke bra å spise store mengder pølser, skinke og bacon - det sier seg selv. Alt med måte, sier jeg. Hadde vi kuttet ut alt som verdens helseorganisasjon hadde omtalt som kreftfremkallende fra kostholdet hadde vi vært på god vei tilbake til steinalderen. - Dette ble sagt i en artikkel på NRK.no. Jeg er relativt enig, men alt er relativt? Det skader vel ikke å kutte ut kjøttet? - Vår største proteinkilde?

Selv har jeg litt blandede følelser om alt dette. For det første så er jeg en person som spiser utrolig mye kjøtt. Vil ikke si jeg spiser for mye, følger nok kostholdsrådene, men jeg er nok over gjennomsnittet glad i det. Når det er sagt så føler jeg at man også må respektere de utsagnene som har kommet mot rødt kjøtt og andre matvarer som kan være kreftfremkallende. Kanskje tenke litt ekstra på hvor mye du spiser og prøve så godt du kan å følge kostholdsrådene. Fordi det har de også sagt, at de som følger rådene fra helsedirektoratet er på den "sikre" siden, hvis jeg kan si det på den måten, men er man egentlig helt sikker? 

Jeg har faktisk vurdert å bli vegetarianer, eller hvert fall prøve det ut og se om det er noe for meg. Er litt skeptisk i og med at jeg er så vanvittig glad i kjøtt, men jeg har blitt veldig flink til å lage vegetarmat nå, så tror kanskje det hadde gått greit. - Hvert fall for en periode. Har også noen venner som er det, så da hadde det nok blitt lettere å holde seg unna kjøttet. Så det tenker jeg å prøve fra mandag av og fortelle dere litt om fremgangen min og hvordan det går. Jeg kan ikke garantere at jeg blir 100% veggus, men det skader jo ikke å prøve?

Caroline

29.10.2015 kl. 23:22
Jeg er såå stolt! Jeg synes det virkelig er verdt det og du vil kjenne det fort på kroppen at du har kuttet ut kjøttet. Bare spør meg så har jeg noen veggis-retter på lur :D
Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits