Ingrid Stenbeck

Oppskrift: Gulrotsuppe

Hei!
Denne fine kvelden tenkte jeg å komme med en oppskrift som jeg har blitt veldig glad i. Det er en oppskrift på en gulrotsuppe/stappe. Første gang jeg ble introdusert for denne var hos venninnen min. Og i dag skulle jeg prøve å lage den helt alene. Var redd for at den ikke kom til å bli lik i det hele tatt og at jeg kom til å bomme totalt på smak, men jeg klarte faktisk dette, med glans. Nå som vi er inne i en periode hvor alt av kjøtt, både rødt og hvitt er kreftfremkallende og kan føre til at kroppen  blir imun mot antibiotika  så er det viktig å kanskje prøve noe nytt? Utforske smaksløkene. Denne oppskriften gjør virkelig det. Den er proppet med vitaminer og næringsstoffer som gjør godt for kroppen - ikke minst så er den utrolig god!!
Ingredienser:
Gulrøtter, poteter, sellerirot, persillerot, søtpotet, buljong, gulløk(eller rød), hvitløk, chilli, lime, ingefær. salt, pepper, spisskummen, koriander, cayennepepper. 

Fremgangsmåte
1. Kok gulrøtter, sellerirot, persillerot, potet og søtpotet med buljong. - Har du ikke alle ingrediensene? Det gjør ingenting. Jeg brukte pastinakk i stedet for sellerirot. 
2. Stek løk, hvitløk og chilli 
3. Hell av litt av vannet når grønnsakene er ferdig kokt (grønnsakene må være møre) NB: Ta vare på vannet så du kan spe i suppen senere om du synes den blir for tykk. Dette er en smakssak. 
4. Ha i det stekte og mos grønnsakene med stavmikser
5. Ha i ingefær og lime, Miks litt til. - jeg kokte ingefæren med grønnsakene, det er egentlig det samme. 
6. Til slutt krydrer du med salt, pepper, cayennepepper, koriander og spisskummen evt annet krydder. Har du ikke spisskummen? Da kan du bruke ferdigblandet tacokrydder. NB: Ikke ta så veldig mye, da dette gir mye smak. 

Helt til slutt så sper du i litt fløte :-) Håper det smaker! 

Legg merke til at jeg ikke har skrevet mengde på grønnsaker osv. Dette mest fordi du kan velge selv og prøve deg litt frem. Med denne suppen er ingenting feil. Men husk at det er en gulrotsuppe!! Hehe. 

lisarorvik

28.10.2015 kl. 19:27
Kjempe fint innlegg, ønsker deg en fin kveld <3

28.10.2015 kl. 19:29
Det hørtes fryktelig godt ut :-)

Ta gjerne en tur innom bloggen min og se om det er noe som frister

Ingrid

28.10.2015 kl. 19:47
lisarorvik: Takk! I like måte :-)

Ingrid

28.10.2015 kl. 19:48
Anonym: Den bør du teste ut :)
Ingrid

Hei! Jeg er en jente på 21 år fra Fredrikstad. Blogger om alt som opptar meg mellom himmel og jord. Følg gjerne med :-)


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits