Ingrid Stenbeck

Mine hårtips

Som alt annet så er det også viktig å passe på håret nå som kulden setter inn og også ellers i året.. Den tørre og kalde vinterluften gjør håret sprøtt og lite glansfult. Jeg har stripet og farget håret mitt over lang tid og dermed blir det veldig slitt pga. kjemikaliene i produktene. Noe av det viktigste for mitt hår er å bygge opp dets naturlige keratin i håret slik at jeg kan fortsette å ha glansfullt og pent hår. 

Jeg bruker en hårkur fra Joico med en gjennoppbyggende effekt èn gang i uken. Bruker også en leave-in protein kur  fra Redken som både beskytter mot varme og som gjennopretter hårets opprinnelige styrke. Denne bruker jeg hver gang etter jeg har dusjet (uansett om jeg skal bruke varme på håret eller ei.) Shampo og balsam jeg bruker er også fra Joico.

Hva jeg har lært etter så mange år med farging av hår er at når du vil få tilbake ditt "gamle" hår som ser "urørt" ut, så tar dette tid. Vær tålmodig. Det er også individuelt hvor mye næring håret ditt vil ta til seg og hvor fort denne prosessen går. Ikke gi opp. 

Kutt ned på varmebehandlingen. 
Vi alle vet at varme, det sliter på håret. Om du er dedikert så kutter du ned på varmebehandlingen. La håret lufttørke i stedet for å føne det hver gang etter dusjen. Ha dine naturlige "fjoner" en gang i blandt i stedet for å rettet det. Dette tjener du på. 

Kur èn gang i uken
Dette sier seg selv. Du vet selv om håret ditt er tørt eller om det trenger en oppbyggende kur. På vinterstid er det kanskje best med sistnevnte? 

Vær oppmerksom på valg av produkter 
De fleste er klar over at silikon og parabener i produkter ikke er bra. Dette kan skade håret. Bruk heller litt penger på hårproduktene dine og bli ordentlig fornøyd. 

Sov med strikk om natten
Slitte tupper? Noe som hjelper er å flette håret før du legger deg om kvelden. Dermed slipper håret friksjonen fra hodeputen og håret blir med dette mindre slitt.  Dette er noe jeg startet med for en god stund siden og kan med hånden på hjertet si at det fungerer. 

Bruk hårolje
Jeg brukte før maroccan oil noe jeg er veldig fornøyd med, men for at ikke håret skal bli vandt til ett produkt så liker jeg å bytte på. Nå bruker jeg den fra Redken. Det er viktig med olje og nok fuktighet til håret slik at det ikke blir tørt og brekker.  

Genneretl når det gjelder hårprodukter så er jeg ingen ekspert men det jeg vet er at det er viktig å prøve seg frem, test ut, prøv flere typer til du finner noe du føler deg komfortabel med og som passer for deg og din hårtype. En shampoo, balsam eller hårkur som passer perfekt for venninnen din bør ikke dermed sagt passe til deg. 

 

sofie hansen

27.11.2014 kl. 17:57
Ååå så fine hårtips! greit å få !

Ta gjerne en titt innom min blogg!

Rikke Holm Andersen

27.11.2014 kl. 19:41
Så bra innlegg! Gjør mye av det selv og jeg kan love at alt funker :) Ha en fin kveld videre!
Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits