Ingrid Stenbeck

Er du komfortabel?

Hei!

Jeg kom over en video her for noen dager siden hvor noen spurte et knippe mennesker ett enkelt spørsmål. Om de kunne endre noe med kroppen sin hva ville det vært? Først fikk vi se noen av de voksene svare og de hadde noe de ville endre på. Som, etter min meg var usynlig for omverdenen. Deretter fikk de noen barn svare på akkurat samme spørsmål og de hadde ingenting de ville endre på. Bortsett fra at noen ville ha superkrefter eller halen til en havfrue. 

Så da spør jeg dere ett enkelt spørsmål.. Når var sist gang dere var komfortabel i deres egen kropp?

For min del så savner jeg den tiden som liten hvor jeg ikke hadde noen bekymringer over hodet. Det eneste jeg ble lei meg for var om jeg ikke rakk tegneseriene på morgenkvisten før skolen og den jeg så mest opp til i hele verden var pappa. 

Nå derimot er hodet fyllt av bekymringer for at jeg ikke er god nok. Er jeg pen nok, tynn nok, er jeg flink nok?
Ved hjelp av media så måler jeg meg ubevisst og kanskje også bevisst opp til de jeg aldri kommer til å bli. Streber etter noe jeg neppe kommer til å få, med disse "bekynringene" og tankene så kommer automatisk de tingene du trodde som liten du var fornøyd med, men som voksen vil du endre på det.

Jeg vil med sikkerhet si at dette ikke nare gjelder meg, men også personer, spesielt jenter på min alder. Vi har et ekstremt press fra samfunnet om å være perfekt, men hva er egentlig perfekt? Det er vel ingen fasit på? Er det slik mediene og samfunnet fremstiller det? En smal midje og et pent smil, eller er perfekt at du skal ha det fint med deg selv både utvendig og innvendig sett bort i fra hva alle andre sier?

Man må lære seg å blokkere ut det man ikke vil høre og heller være sin egen sjef. Ikke gjøre som alle andre og være svak. Det rådet bør jeg også være flinkere til å følge merker jeg. 

  

 

Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits