Ingrid Stenbeck

Hvor mye vet du egentlig om matmerking?

Hei!

I dag på skolen hadde vi besøk av opplysningskontoret for meieriprodukter noe jeg synes var veldig intressant. Vi ble informert om %fett og % sukker i forskjellige matvarer de førte. Det ble også informert om tillaging av melk "fra pupp til papp" hehe noe de fleste visste fra før av.
Har dere noen gang tenkt på hvor mye feil opplysninger vi som brukere får når vi går og handler i butikken? Ikke bare det at de fleste av oss har liten kunnskap om hva en vare inneholder, men nettopp på gunn av dette så brukes det til bedriftenes fordel. Kanskje de ikke prøver å lure oss, men ved merking som for eksempel "nedsatt sukker" så kan vi bli lurt. For nedsatt sukker, i forhold til hva? 

Visste dere for eksempel at de høye litt "smale" skyr begerene er tilsatt kunstig søtning, mens de andre er tilsatt vanlig sukker? Kanskje noen av dere visste det, men det gjorde ikke jeg.  Brunosten er heller ikke så usunn som folk skal ha det til. Den er nemlig ikke tilsatt noe sukker i det hele tatt... Det er bare tillagningsprosessen som gjør den søte smaken. Det er også bare "Sprett" prim og brunost som er tilsatt jern. Så om du har jernmangel så hjelper det ikke å presse i seg noe annet enn Sprett :-) Det finnes flere måter å få i seg jern da, så klart. 

Så, hvor mye vet du egentlig om matmerking? Tenker du mye på fettinnhold og om varene du kjøper på butikken inneholder mye sukker? Velger du for eksempel kesam i stedet for rømme?

Dette innlegget er kanskje ikke et typisk "rosablogger" innlegg, men jeg synes det er veldig intressant og derfor velger å dele det med dere! 
Ha en fin dag videre :-)

Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits