Ingrid Stenbeck

Basisk mat - kokebok

Hei dere! 
Igår var det nok en dag ute på byen! Det var veldig gøy, bortsett fra at jeg knuste telefonen min da hehe, men det snakker vi ikke om. Det jeg egentlig skal blogge om er en kokebok jeg kjøpte meg i går som heter basisk mat. Den er full av retter som balanserer ph-verdien i kroppen.

I boken har de informert om hva som egentlig er basisk og hva ph-veriden i kroppen gjør med oss. Dette synes jeg er veldig intressant -  at mat har en så stor innvirkning på hvordan vi er og føler oss. Det visste jeg jo fra før, men nå kan jeg se det på en litt annen måte og kanskje smake og prøve ting jeg ikke ellers har tenkt på.

Jeg spiser det jeg har lyst på og som jeg tenker er sunt, men i denne boken så er det laget en tabell om hva som er basisk av matvarer og da kan jeg se hva som er sunt for meg og kanskje ta det inn i hverdagen min. Det står bl.a at kaffe er svært syredannende, men akkurat kaffe klarer jeg ikke å gi opp.

Jeg er en sikkelig kjøtt eter og hadde virkelig ikke klart å kutte ut kjøttet av kosten. Er du veganer så er dette en super bok for deg også fordi veldig mange av rettene er veganske. Rettene er delt inn svært. svært basisk - svært basiisk og basik og det står også om retten er vegansk eller ei. I boken er det også oppskrifter på mange forskjellige jucier og smoothies og hvem er vel ikke glad i det? Jeg er hvertfall veldig glad i det! Veldig mange spesielle kombinasjoner, men det er jo bare gøy! - Putte alle næringsstoffer oppi en blender og få alt på en gang. Det er jo supert! Gleder meg masse til å prøve. 

Ukesmenyer er det også stappet inni her så har veldig lyst til å prøve det for en periode og se om denne maten faktisk gjør noe med kroppen på et annet vis. Dette blir gøy tror jeg!

Er det noen andre som også har denne? Eventluelt hva synes dere om den?

 

Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits