Ingrid Stenbeck

Teletubbies og Thomas Toget

God morgen ♥

I går kveld kom jeg over en artikkel som het "19 ting barna dine ikke vil forstå" Der var det snakk om vi som var barn av forrgie årtusen husket forskjellige ting som feks. VHS og ringpigg noe neste generasjon ikke kommer til å ha noe som helst forhold til.
Jeg tror ikke vi skal så langt som til neste generasjon for at barna ikke klarer å huske disse småtingene. Jeg har en kusine som er 6 år yngre enn meg og ser allerede der at forskjellen på det materalistiske og hvordan hun opplever omverdenen er ganske stor.

Jeg som fjortenåring tenkte ikke på merkevesker og den nyeste versjonen av Iphone. Det var vel mest fordi mobilen ikke var så utviklet som den er i dag. Husker min første mobil. Det var Nokia 3510i. Den var utrolig kul synes jeg, hvertfall på den tiden. Nå ser vi jo på den som en eneste stor kloss. Tenk så mye ting har utviklet seg?
Må ærlig innrømme at når jeg ser hvor mye interesse min 14 år ganle kusine har for det materalistiske så blir jeg litt bekymret. Det har jo egentlig mest å gjøre med hvordan samfunnet har blitt. Alle blir påvirket av det. Det er ikke til å unngå. Småjenter blir også det. Vi hadde også et slikt press på skolen når jeg var så ung. Husker jeg var missunnelig på alle de som fikk mobil før meg, eller den fine genseren jeg egneltig hadde lyst på. Man skal ha det beste av det beste for å bli godtatt.Her harru meg da. Med ballonger i pysjen. 

Det jeg vil frem til er hvor mye alt har forandret seg på den lille tiden. 20 år er lenge, men samtidig er jeg jo ung og har mange år igjen å leve (håper jeg) Synes det er veldig synd at neste genrasjon ikke får oppleve de herlige tegnfilmene, Sesam stasjon og Thomas toget som jeg vokste opp med. Nå er tv stappet med bare animert tullball og ikke minst drømmehagen som jeg ikke forstår en dritt av. Da var Teletubbies mye bedre. Lenge leve 90tallet sier jeg bare. 

Jeg savner den gode gamle CDen. Spilleren min har jeg enda. Jeg elsker at teknologien har kommet så langt som den har, ikke misforstå, men jeg er en liten patriot for barndommen. Skulle gjerne vært 10 år igjen og gjort alt om igjen. Når jeg leste den artikkelen igår så fikk jeg vondt i hele kroppen. Savnet er stort for det som var før og jeg er redd for det som venter meg. Jeg er veldig glad jeg er frisk og rask og ikke har noe som plager meg slik at jeg kan gjøre hva jeg vil. Til tross for det så er livet veldig forutsigbart. Ingen vet hva som venter en. 

Vil du lese artikkelen klikk her :-) 

Vil også nevne at jeg ikke husker alt i artikkelen. Er jo 90's kid. Så noe av dette har jeg bare hørt om, morsomt var det å lese om uansett. 
 

Keths!

08.09.2014 kl. 11:09
Titter innom for å ønske deg en bra mandag! Håper du hadde en fin helg :))
Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits