Ingrid Stenbeck

Tips til deg som er student!

Heisann dere. 

Nå har jeg ikke blogget på fire dager. FIRE DAGER. Det er litt av et hopp. Jaja, sånn er det når jeg har begynt på skole igjen og jeg nesten ikke har tid til å spise en gang. Har snart bodd her i èn måned og trives utrolig godt. Tenkte å dele mine tips til skolestart med dere.

Disse tipsene teller kanskje ikke like mye for dere som går på videregående eller bor hjemme mens dere studerer, men her er hvertfall mine tips til skolestart og for deg som kanskje vil være litt mer økonomisk i studietiden :-)

1. LAG BUDSJETT!
Dette er første pri. altså. Veldig viktig å vite hva pengene dine går til. Jeg virker kanskje heelt nazi her nå, men for å overleve på et lusete stipend så er dette utrolig viktig, hvertfall for meg. Hva har du i leie? Strøm? og evnt, andre ting som kanskje ikke er inkl. i leie. Hva vil du bruke på mat? Sosiale sammenkomster (alle tar seg jo en tur ut en gang i blandt) For min del har det blitt utrolig mange turer ut den første tiden som student. Jeg hadde ikke noe budsjett den første måneden heller, men har ikke lidd noe nød. Fra nå av der i mot så føler jeg det er viktig, men kanskje ikke like viktig for alle? 

2. SMØR DEG MAT FØR SKOLEN!
Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har vært så veldig flink til dette denne måneden. Tungt er det også når kantinen på skolen er kåret til Norges beste. Så noe penger er brukt der i det siste, men må bli flinkere på å lage meg matpakke til skolen. Det er både økonomsik og tenk så mye godt du kan ha med deg? TIPS: Kanskje ikke ta med seg penger i det hele tatt?. Liker du kaffe? Eller kanskje te er bedre? Kok deg en kopp å ta med deg på forelesning.

HUSK også å drikke vann. Det kan bli lange dager og kroppen trenger derfor påfyll med væske for å fungere.

3. DRA I BUTIKKEN EN GANG I UKEN
Dette vet jeg er vanskelig, men det kan jo ikke skade å prøve? Noe jeg også har lært meg er at jeg aldri må dra i butikken sulten. Da kommer jeg hjem med så mye jeg egentlig ikke trenger. Lag deg en handleliste og planlegg. Da blir alt så mye lettere. Både når det gjelder økonomisk og ikke minst all den tiden du sparer på å tenke ut hva du skal spise til middag. 4. SETT AV TID TIL STUDIET. 
Når du går ut av skolen og forelesningen er ferdig, så er du ikke ferdig. For å henge med så må du være forbredt til hver forelesning. Jeg snakker ikke om at du skal lese igjennom alle pensumbøkene på èn kveld, men se hva morgendagens forelesning handler om og kanskje være litt forbredt til den slik at du ikke kommer helt blank. Dette lønner seg. Har du ledig tid? Les litt da vel. Ja, jeg har et sosialt liv utfor studiet og skolen, det er viktig. Ikke bur deg inne og bare les pensum, det er ikke det jeg mener. Det er viktig å få seg venner og bygge seg et nettverk slik at du får så mye ut av studietiden som overhode mulig. 

5. HA DET RYDDIG.
Dette har jeg nevnt tidligere, men sier det igjen. Har du det ryddig rundt deg så har du det også ryddig i hodet og du har det lettere med deg selv. Det er hvertfall min erfaring.

Ok. Dette ble ikke bare tips til skolestart og heller ikke når det gjaldt økonomi, men litt mer studenttiivet generellt. Håper det går bra og håper dere likte tipsene mine :-) Om dere har noe å fyille inn eller noe tips til meg evnt. så er det bare å legge igjen en kommentar! 

Rikke Holm Andersen

04.09.2014 kl. 11:35
Jeg er faktisk student nå så det var nytte tips for min del :D

Ingrid

04.09.2014 kl. 12:30
Rikke Holm Andersen: Så bra :-)

Sara Sneltorp

05.09.2014 kl. 19:36
Dette var en veldig fin liste! Både for nye studenter og de av oss som kan trenge en nyttig påminnelse iblant... :D

Ingrid

06.09.2014 kl. 11:10
Sara Sneltorp: Tusen takk! Prøvde så godt jeg kunne hvertfall :-)
Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits