Ingrid Stenbeck

Sukkerstopp og vekttap

Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om perioden da jeg hadde "sukkerfaste" om det er det man kan kalle det.

Sent i fjor ble jeg og en venninne enige om at vi skulle slutte å spise sukker. Nå tenker dere sikkert at det er umulig å slutte med det fordi man får i seg det via mat uansett, men nå er det da snakk om det unødvendige og usunne, som man egentlig ikke trenger.
Denne avtalen inngikk vi vel 1. september 2013 tror jeg, om jeg husker riktig. Da var det meningen at vi skulle ta en uke av gangen å se hvordan det gikk, men i hovedsak fra 1 september til 1. oktober. Dette klarte vi med glans. 

Etter måneden var omme så bestemnte vi oss for å ha 50 kalorier vi kunne bruke på hva vi ville i løpet av uken, men for å være ærilig så var kroppen min så vandt med å ikke få sukker at når jeg ga den litt mørk sjokolade for eksempel, så ble jeg dårlig. Dette ga meg bare lysten til å være enda mer fokusert på hva jeg puttet i meg fordi da skjønte jeg hva sukker egentlig gjør med kroppen. Det er bare negativ - en kortvarig glede, men kroppen i seg selv får ingenting positivt fra det. Ikke misforstå meg, jeg ble ikke syklig opptatt og klarte å kose meg med noe i ny og ne. Selv da kunne det ikke inneholde sukker. Jeg spiste allikevel vanlig mat. 

I oktober begynte jeg å trene for fullt og raste ned i vekt. Selv så jeg ikke det, men fikk stadig positive tilbakemeldinger på hvor "fin" jeg hadde blitt. Tenkte da at kanskje jeg hadde vært stor tidligere? Men vet med meg selv at jeg alltid har vært normal, om man ser bort fra når jeg gikk på barnseskolen og hadde valpefett da. Hehe. Jeg trente hver dag og hadde det bra med meg selv. Så kom desember og det er jo kosemåneden. Hverfall i mine øyne. Man sier jo at det er ikke farlig hva man legger på seg mellom jul og nyttår, men nyttår og jul.Venninnen min og jeg ble enige om at vi bare kunne spise godterier på selve julaften og det var greit. Jeg gjorde det. Nå også ble jeg uvel og kvalm. Så denne gangen gikk heller ikke smertefritt. Så bestemte meg får å aldri gå tiilbake til sukker og søtsaker.Det klarte jeg ikke av personlige årsaker. Jeg begynte rett og slett å trøstespise.. 

Jeg hadde sukkerfaste i hele 6 måneder og gikk ned 12 kg. Vet at jeg klarer å stoppe når som helst for såppas viljestyrke har jeg. Etter denne perioden har jeg skjønt at det egentlig ikke skal så mye til for å gå ned i vekt,man må bare gidde å ta tak i seg selv og gjøre noe med det.

Når sant skal sies så stoppet jeg ikke med sukker for å gå ned i vekt for strengt tatt så trengte jeg vel egentlig ikke det, men for mye sukker er ikke sunt for noen uansett hvor store eller tynne de er. Men jeg er mer fornøyd med meg selv nå enn det jeg var ifjor på denne tiden. Så det er jo hvertfall noe å smile av. 

momentsof

08.08.2014 kl. 14:02
Fin blogg!

Ingrid

08.08.2014 kl. 14:21
momentsof: Tusen takk :-)

tor eivind

08.08.2014 kl. 16:15
yay! superbra, kjære! <3

theresekristina

08.08.2014 kl. 19:25
Viktigaste er at du er fornøgd sjølv :) Utrulig flink som klarte å kutte ut ALT over ein så lang periode :)

Ingrid

08.08.2014 kl. 21:29
theresekristina: tusen takk :)

Emilie-Therese

08.08.2014 kl. 23:34
God helg ! <3

Joakim

23.08.2014 kl. 15:02
Flink du.

Ingrid

23.08.2014 kl. 15:19
Joakim: tusen takk!
Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits