Ingrid Stenbeck

Kutt ned på sukkeret

Sukkeravvending succeed!

Sukker er noe kroppen vår må ha, men det finnes forskjellige typer. Vi må ikke dytte i oss sjokolade og annet usunt for å få i oss mengden vi trenger. Den typen sukker er jo usunt. Fruktsukker derimot er en annen type sukker som man får i seg ved å spise frukt og annen type mat. Det er både sunt og godt. Når sant skal sies så er jo for mye av alt, også fruktsukker ikke bra for deg. Da er det snakk om ekstreme mengder, vi skal jo bare ha fem om dagen :-)

Første oktober inngikk jeg og to venninner en avtale som gikk ut på at vi ikke kunne spise noe sukker i det hele tatt frem til første november. Vi kunne drikke light saft og brus (noe jeg egentlig ikk er er veldig stor fan av) Det første jeg tenkte var "NEEI jeg klarer meg ikke uten lakris." Jeg elsker lakris. Det som holdt meg gående var at om vi spiste noe sukker måtte vi barbere det ene øyenbrynet. Litt sykt, men det hjalp meg faktisk Det var jo også veldig viktig at vi stolte på hverandre ellers kunne det blitt juksing. 

I og med at dette ikke bare varte en uke, men en hel måned så ble dette en sukkeravvending for kroppen. Den første uken gikk ok. Jeg tok dag for dag noe som føltes greit for meg og kroppen min. Alikevel var det dager hvor jeg hadde lyst til å gi opp og kaste i meg alt av godterier og brus jeg kom over. Det at jeg er sta kom veldig godt med. Jeg visste at om jeg spiser noe sukker nå så ødelegger det fordi kroppen holder på med å kvitte seg med avfallstoffer. Noe annet som motiverte meg var at jeg så at jeg hadde blitt tynnere og at tallet på vekta hadde minsket og det bare på den lille justeringen. 

Jeg klarte meg frem til første november, JIPPI!! Dagen jeg hadde eksamen hadde jeg kjøpt meg yoghurtnøtter. Spiste tre stykker også fikk jeg utrolig mageknip. Har ikke mye til søtsug lenger heller, savner ikke sukkeret så mye som de dagene i oktober hvor jeg holdt på å gå på veggen.  
Kroppen har vendt seg til dette nå noe jeg er utrolig fornøyd med. Har dager hvor jeg har lyst på godteri, men nå vet jeg hva det gjør med kroppen så det frister ikke like mye lenger. Lakrisen ligger til og med litt lenger ned på listen. 

Nå sitter jeg i sofaen,  nydusjet og klar for senga utrolig sliten etter en lang dag.

God natt.

Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits