Ingrid Stenbeck

10 tips til en sunnere kropp!

Hei dere. Jeg kom over noe på nettet som som sa noe om hvordan du kunne få en sunnere kropp ved å følge disse ti rådene. Kanskje ikke like enig i alle sammen, men det er jo verdt et forsøk. 

1. Dropp tyggisen
Er du sulten bør du velge frukt eller et lite måltid fremfor tyggis. Tyggis er ingen erstatning for mat, dessuten et sunt mellommåltid mer kalorifattig og bedre for kroppen. Tyggis øker appetitten, dessuten blit man sliten i kjevene av å tygge tyggis hele dagen. 

2. Bytt kullsyre med vann
Kutt ned kullsyreholdig drikke, og erstatt det med vann. Verst er faktisk noen av light produktene, men også soda vann bør begrenses. Kullsyre holdige drikker gjir oppblåst mage, og du rissikerer både å rape å prompe mer enn du pleier. Store brusmengder kan også føre til beinskjørhet senere.

3. Spis hver fjerde time
Ikke kutt ut måltider! Spis hver fjerde time,og husk frukt og grønnsaker, gjerne fem om dagen. Forbrennin er stikkordet og kroppen jobber elendig når du kun spiser to ganger om dagen.

4. Kutt ut ferdigmat
At ferdig mat er noe av det verste man kan putte i seg er ikke nytt, men her snakker vi ikke bare om frossenpizza. Middager som kan lages på 1-2-3 er heller ikke å annbefale. Lager du maten selv får du i deg langt flere vitaminer og slipper unna unødige tilsetningsstoffer og kalorier. Flere kjendiser har redusert vekten ved å kutte ned på ferdigmat.

5 Se mindre på TV
Du blir kanskje ikke firkantet i øynene, men overdrevet tv-titting og timer forran pcen er ikke bra. Unngå å bli en tv-slave, bestem deg for hva du virkelig vil se på, og bruk resten av fritiden til å være sosial, eller ta en tur på trening! Det er utrolig hva man kan rekke på en kveld om man bare gidder, og kroppen blir mer happy av variasjon, enn å være plassert i ren sofakrok hele kvelden.6 Stress ned
Stress ned og ikke glem å puste med magen. For mye stress er ikke sundt, og mange hevder at det er en sammenheng mellom stress og vekt. Er du mye stresset er sjansen stor for at du velger ferdigmat fremfor å ta deg ett ordentlig måltid. Husk at det er viktig med matpause. Har du mye å gjøre, bør du skrive ned gjøremålene å priotere de viktigste. 

7 Sørg for nok søvn
Vi trenger alle nok søvn for å holde kroppens maskineri igang. Du blir naturlig nok mer opplagt, får renere hud og mer energi. Og også søvnen er bra for forbrenningen. 

8 Bruk mindre salt
Bruk moderate mengder med salt, salt binder seg nemlig til kroppen din. 

9 Gå tur å ta sykkelen fatt
Hater du å trene, kan mye være gjort med daglig mosjon. Ta beina fatt, eller sykkelen å dropp buss turen til skolen. Det er ikke bare bra for kroppen - dessuten sparer du penger! På sommeren kan du jo sykle ut til stranden for å bade.

10 Temperert vann med sitron
Start dagen med ett glass lunket vann med en sitronskive. Dette setter systemet igang, og er bedre for kroppen enn når vannet er iskald. Sitron gir en frisk smak på vannet og det kan jo også byttes ut med jordbær, eller agurk. Vann er bra for både kropp og sjel. Annbefalt mengde 1,5 - 2 liter om dagen.

Hva synes du om tipsene? 

Ingrid


KONTAKT
ingrid-kristine@hotmail.com
Norske blogger

Search

Bloggdesign

hits